Feloldozást nyertünk!

 

 

 

Sok bosszúságot okozott, hogy a Petőfi Szálló felújításánál felállított palánkra kikerült a 20 km/h sebességkorlátozó tábla, amelynek hatálya (feloldás hiányában) egészen a József Attila utcáig tartott.

Az Ön Hivatala oldalra is érkezett egy beírás, melyben az üzenet írója kérte, hogy helyezzenek ki egy feloldó táblát:

Egy kérdésem és egy kérésem lenne! Nagyon örülünk, hogy végre a Petőfi körül látszik a mozgolódás. DE úgy érzem egy kis figyelmetlenség fordult elő. A Bíróság felől érkezve jobb oldalt a Petőfi előtt, a palánkra van felerősítve egy 20 km/ó sebességkorlátozó tábla, Ez ugye azt jelenti, hogy ott max. ezzel a sebességgel lehet közlekedni. Nem lehetne a Postától feloldani ezt a táblát, vagy az eredeti táblánál egy jelzést elhelyezni, hogy hány méterig tart a korlátozó tábla hatálya, mert én úgy gondolom, hogy sokan abba a hibába esnek bele, hogy a palánkokat elhagyva felgyorsítanak, és a rend éber őrei már egy 40 km/órás túllépést is esetleg több százezer forinttal, vagy jogosítvány elvételével jutalmazhatnak, hiszen a duplájával ment a megengedett sebességnek. Elég szigorú lett a KRESZ!

 

Az észrevételre érkezett is válasz a Műszaki Osztályról, melyben igazat adtak a beírónak, és azonnali intézkedést kértek a kivitelezőtől:

20 KM/ÓRA JELIGÉRE: Önnek teljesen igaza van. A kivitelező figyelmét felhívjuk, hogy a munkaterület elkorlátozása miatt bevezetett sebességkorlátozást a Kossuth utcán csak a Petőfi Szálló előtti útszakaszra szűkítse. Műszaki Osztály

 

Szerencsére sikerült gyorsan pontot tenni az ügy végére, mert a kivitelező kihelyezte a feloldó táblát, így most már nem csak lépésben kell araszolni a Kossuth utcán a Posta előtt.

Mi is hallottuk a pletykát, mi szerint valakinek 218 ezer forintjába került az 50 km/h-ás száguldozás ezen a szakaszon, mert két és félszeres túllépést követett el. Remélem kiderült a megfogalmazásból, hogy ezt a sztorit hova kell sorolni!

 

Ha már a traffipaxnál tartunk, akkor jön a költői kérdés, hogy...

 

 Szentes vegyen-e traffipaxot,
a gyorshajtások visszaszorítása érdekében?

 

 

Állítólag óriási az érdeklődés a traffipaxos vállalkozások alapítására, miután egy törvénymódosítás nyomán - a rendőrség mellett - az önkormányzatok és a közútkezelők is ellenőrizhetik majd az útjaikon áthaladók sebességét. A cégek jutalékos rendszerben dolgoznak majd, melyet a szabálysértési bírságból vonnak le.

 

 

U.i.: A szavazás csak jelképes, mert megkérdeztük a város vezetését, hogy gondolkodnak-e traffipax vásárlásán, és kategorikusan ki lett jelentve, hogy nem terveznek sebességmérőt vásárolni. Ez a felmérés viszont arra jó, hogyha valakinek a fejében megszületik egy e féle gondolat, akkor tudja, hogy város lakossága hogyan gondolkozik e témában!!!

 

Jó tudni, hogy egy számítógépről óránként 1 szavazatot fogad el a szavazógép! Nem kell regisztrálni, nincs IP cím ellenőrzés, tehát csak be kell jelölni a válaszunkat (esetleg rövid kommentárt hozzá) és a KÜLD gombra kattintani!

A szavazás 2008. február 1-én indult.

.