Átadták a Református Idősek Otthonát

 

 

Már január elején beköltöztek az első lakók a Szentesi Református Idősek Otthonába, azonban az intézmény hivatalos megnyitó ünnepségét csak 2008. február 7-én tartották meg. Az ünnepélyes alkalmon először az intézmény vezetője, Gurdon Lajos szólt a megjelentekhez, kiemelve, hogy jelenleg 20 idős embert gondoznak az épületben.

- Sok munkavállaló kereste fel az intézményt az elmúlt hónapokban. Számunkra fontos volt, hogy a legjobbakat válasszuk ki a munkakörök betöltésére, professzionális csapatot szerettünk volna létrehozni - mondta Gurdon Lajos a hálaadó istentisztelet előtt, melyen dr. Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette Isten Igéjét. A püspök saját életéből is felidézett egy emléket.

 

 

 

- Minden ember életében vannak olyan számok, melyek különleges jelentőséget kapnak. Az enyém a 114-es szám. A szentesi otthon a Magyar Református Egyház 114. intézménye, s mikor a Debreceni Református Kollégiumba kerültem, akkor is kaptunk egy-egy számot, melyet többek között a lepedőre kellett hímezni. Én az intézményben akkor már végzett bátyám után ugyanezt a számot kaptam - mondta dr. Bölcskei Gusztáv, aki többek között egymás terhének hordozására hívta fel igehirdetésében a figyelmet.

 

 

Majd Kovách Péter református lelkipásztor ismertette az épület és az intézmény létrehozásának történetét, a 120 évvel ezelőtti építkezéstől kezdve a pályázati pénzből történő átalakításig. Elmondta: néhány évvel ezelőtt emberileg nézve még semmi esély sem volt arra, hogy létrejöjjön az otthon, s az idősek itt éljenek. Isten azonban lehetőséget adott rá.

 

 

 

 

 

Szirbik Imre polgármester visszaemlékezett arra az évekkel ezelőtti estére, mikor gyertyafény mellett beszélgettek a lelkészházaspárral arról, hogy milyen jó lenne, ha létrejöhetne egy idősotthon, s ha a templomot is sikerülne felújítani. Majd azt kívánta, hogy mindenkinek ugyanígy beteljesedjen az álma, melyhez a munkálkodás feltétlenül szükséges. Végül dr. Imre Ernő esperes, nyugalmazott református lelkipásztor olvasta fel a 23. zsoltárt, válaszként arra a sokak által feltett kérdésre, hogy hogyan érzi magát lakóként az intézményben.

 

 

 

 

 

 

 

Ilyen volt - Ilyen lett

Képgaléria a kezdetektől, napjainkig

 

 

 

Az épület felújításának képes története ITT tekinthető meg!

 

 

Szentes, 2008. 02. 12.

.