Szeretet és várakozás

 

 

 

December negyedikén - alig néhány napja átlépve Advent kapuján - első alkalommal vendégszerepelt a szentesi Szent Anna-templomban a Honvéd Férfikar.

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj és a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató KHT. Szentesi Klubja közös szervezésében megrendezett ünnepi koncerten számos meghívott vendég, hívek és érdeklődők, valamint az alakulat személyi állománya előtt Serfőző Levente a templom plébánosa nyitotta meg a rendezvényt. Mint fogalmazott az alakulat és a plébánia eddigi - szóban és találkozásokkal épülő - kapcsolatának eredményeként örömmel látja vendégül az alakulat állományát, a hozzátartozó rokonokat és barátokat. Drucker Péter karnagy vezényletével adventi koncertjükön az előadók méltán nyerték el a hallgatóság elismerését, akik műsorszámaikkal részben a karácsonyi ünnepkörnek is hódoltak, illetve az ünnephez tartozó egyházzenéből is adtak elő részleteket. Francia, magyar, német és más szerzők művein keresztül a barokk kortól napjainkig, - kortárs szerzőket is beleértve varázsolták elő a szeretet és a várakozás időszakához tartozó és fűződő érzéseket. Különlegességeket is megszólaltatva, Nagy László Adrián által átdolgozott magyar istenes népénekekkel, karácsonyi dalokkal fejezték be az egyórás műsorukat.

 

 

 

Az alakulat képviseletében Palatinusz András őrnagy fejezte ki elismerését a művészeknek, hogy előadásukkal hozzájárultak a közelgő ünnephez való felkészüléshez, illetve az egyházmegye püspökének, hogy a méltó helyszínt biztosított a koncert számára.

Zárszavában Dr. Kiss- Rigó László kifejtette, örömmel vett részt, csodálatos élményt jelentett számára, hogy itt lehetett, majd megfogalmazta a művészet és a kultúra révén is közelebb, kerülhetünk ahhoz, hogy igazabb és jobb emberek legyünk. Végezetül megköszönte az alakulat parancsnokának, Nyers József mérnök ezredesnek, hogy kezdeményezése által megvalósult a mai rendezvény, majd boldog és békés ünnepeket kívánt a jelenlévőknek.

Szentes, 2008. 12. 15.

 

 

.