All Kyokushin Karate WT

www.kyokushinwt.com

www.szentesinfo.hu/mozaik/wt

 

Megalakult a karate VB szervező bizottsága

 

 

 

Az elmúlt héten Budapesten tartotta alakuló ülését a 2009. évi All Kyokushin Karate Világbajnokság szervező bizottsága. Az Önkormányzati Minisztériumban megtartott ülésen Szűcs Lajos Szentes város alpolgármestere a VB szervező bizottságának elnöke köszöntötte elsőként a megjelenteket, és elmondta, hogy nem csak Szentes, de Magyarország is sporttörténelmet írhat, hogy sikerült megszerezni a világbajnokság megszervezésének jogát.

Eddig a különböző világszervezetek szervezetüknek rendeztek világbajnokságokat, de Magyarországon a világ 15 világszervezetének nagyobb része képviselteti magát világválogatottjával.

Brezovai Sándor a bizottság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy Sosai Oyama stílusalapító halála után a kyokushin karate 15 ágra szakadt. Ennek a versenynek nem csak egy jó küzdelmeket hozó világversenynek kell lennie, hanem sportdiplomáciai jelentőséggel is bír. Biztató jel, hogy a következő olimpián Londonban már szeretnék ha a karate olimpiai sportág lenne. Kancho Hatsuo Royama mester ez ügyben jelentős tárgyalásokat folytat a világ több pontján. Nem is kell mondanunk, hogy ez a lehetőség mekkora népszerűséget hozhat a karaténak mint küzdősportnak.

 

 

 

A december 9-ei ülésen továbbá meghatározták, hogy a bizottság tagjai milyen feladatok koordinálását végzik, így Hanshi Adámi István 8 dan-os mester a verseny szakmai irányításáért felel. Neki már januárban már fontos feladata lesz mert az év elején január 22-24-ig a VB bírói meetingje lesz Budapesten. A három napos bírói meetingen kidolgozzák a VB szabályrendszerét, hogy minden világszervezeti vezető ez alapján készítesse fel versenyzőit a világ legnagyobb karate versenyére.

Sensei Tóth Tivadarné (4 dan) és Senpai Vidra Zoltán (2 dan) tagok valamint Dragoner Ildikó és Németh Viktória koordinációs és adminisztratív feladatokat lát el. Pellády Péter valamint ifj. Török Ottó sportszakállamtitkár a támogatókkal való kapcsolattartást és sportdiplomáciai feladatokat vállalt. Végezetül Sensei Kalmár Árpád (3 dan) szervezői bizottsági tag a média kapcsolatokért felel.

Még ebben az évben (december 22-én) találkozik a bizottság, hogy egyeztessenek a január 23-án megrendezendő nemzetközi sajtótájékoztató előtt, ahova Brezovai Sándor tervei alapján az összes világszervezet kancho-ját (vezetőjét) meghívják.

 

Szentes, 2008. 12. 19.

 

 

.