Jó ügyet támogatnak

 

 

 

2008. december 20-án került sor ünnepélyes keretek között az Unicredit Bank adományának átadására, mellyel támogatni kívánják a Felhőcsikó Egyesületet.

A nem is olyan rég nyílt új bankfiók központi vezetése úgy döntött, minden új irodájának juttat egy nagyobb összeget, melyet helyi civil szervezet támogatására fordíthatnak. A szentesi fiókban a "gyakorló anyukák" arra az elhatározásra jutottak, hogy a 2006-ban alakult Felhőcsikó Gyermekfejlesztő Egyesületet kívánják támogatni.

 

Az egyesület 2006 őszén szentesi és csongrádi gyermekfejlesztő szakemberek, orvosok, védőnők, pedagógusok, szociális szakértők közreműködésével, azzal a céllal jött létre, hogy hidat képezzen az oktatásügy, egészségügy és szociális szféra között annak érdekében, hogy a gyermekek egészséges élethez való joga ne csorbuljon. Kiemelt feladatnak tekintik a gyermek eltérő vagy kóros fejlődésének korai felismerését, a populáció szűrését, a diagnózis korai felállítását, a különböző kezelési módok minél szélesebb körű meghonosítását és alkalmazását területükön, hiszen a problémák késői felismerése a fejlesztés hatékonyságát csökkenti és másodlagos károsodást eredményez.

Szentes, 2008. 12. 27.

 

 

.