III. Szamosközi Gobelinvarró Pályázat

 

 

 

Óriási tömegeket vonzott Szentesre, a Hegedűs László Helyőrségi Klubba a pályázati kiállítás hivatalos megnyitója és az ünnepélyes díjátadó, mely 2008. november 29-én 14 órakor kezdődött. A megnyitóra kb. 200 ember volt kíváncsi, de később, a kiállítás nyitva tartása alatt is folyamatosan érkeztek a vendégek az ország minden szegletéből.

Szirbik Imre polgármester a kiállítás megnyitón elmondta, hogy igazán érdekes hatást keltenek a festmények amin életre kelnek a gobelinekben. Nem csak a festett gobelin alap a művészet, hanem az is ahogyan egyesek ezt a gobelin képekre varázsolják.

 

 

A „Szamosközi-gobelin” azért egyedülálló nemcsak hazánkban, hanem Közép-Európában is, mert élő festőnek a festményei alapján készülnek a gobelin alapok. A festmények gobelin nyomatokon jelennek meg melyet szorgos kezek varrnak ki, azaz élettel töltik meg a kanavát (gobelin alapot).

 

 

 

2008. november 10-ig lehetett a pályamunkákat beküldeni. Nem leegyszerűsített „Szamosközi-gobelinnel” lehetett pályázni két kategóriában, valamint az eddigi pályázatokon sem szerepelhetett a pályamű.

 

 

 

A pályázat végeredménye ITT tekinthető meg!

Szentes, 2008. 12. 02.

 

 

.