10 éves a könyvtár

Tíz esztendeje ad helyet az egykori zsinagóga a könyvtárnak

 

 

 

10 éves évfordulóját ünnepelte a Szentes Városi Könyvtár Kht. Ez alkalomból 2008. november 28-án “Változó igények - megújuló könyvtár: Fejlesztési modellek itthon és külföldön” címmel szakmai konferenciát rendeztek.

 

 

 

A szakmai konferenciát jelenlétével megtisztelte Hiller István oktatási és kulturális miniszter valamint Szirbik Imre polgármester, aki elmondta, hogy Szentes kulturális életének egyik meghatározó központjává vált a 10 éve átadott városi könyvtár.

 

 

 

A 10 órakor kezdődő konferencia előtt a meghívott vendégek az épületen elhelyezett Holocaust emléktáblát koszorúzták meg, majd kezdetét vette a tanácskozás a könyvtár előadótermében. Szirbik Imre polgármester köszöntője után Hiller István arról szólt, hogy két kulturális galaxisban élünk: a Gutenberg-galaxisban, és a Google-galaxisban.

 

 

 

 Ezután "Korszerű könyvtár, minőségi szolgáltatás" című előadását hallgathattuk meg Dr. Fodor Péternek, a FSZEK főigazgatójának, majd "Befogadó könyvtár – táguló tudás" címmel Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi-Könyvtár igazgatóját.

Összehangolt fejlesztés, közös projektek a csongrádi, makói és szentesi könyvtárban Horváth Varga Margit, a csongrádi Csemegi Károly Könyvtár és Információs Központ igazgatóját hallhattuk, majd városunk testvérvárosainak könyvtárai Bačka Topola (Topolya, Szerbia) Dumbravita (Újszentes, Románia) és Sankt Augustin (Németország) könyvtárai mutatkoztak be.

 

 

Szentes, 2008. 12. 02.

 

 

.