Szociális munkások napja

 

 

 

A "Szociális Munka Napja" az International Federation of Social Workers (Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége) nevéhez kötődik. A szervezet jelenleg 77 országban rendelkezik tagszervezetekkel, köztük van a Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete is. Az IFSW 1997-ben jelölte meg november 12-ét a szociális munka napjaként, amely minden évben jó alkalommal szolgál arra, hogy a szakterület fölhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak.

 

 

 

A Szentesi képviselő-testület egészségügyi bizottsága két éve alapította azt az elismerést, amelyet idén öten kaptak meg a Szociális Munka Napja alkalmából.

A "Köszönet Oklevelet" elsőként Nan Ferencné vehette át.  Piroska évek óta tevékenykedik szociális területen, egy emberöltőt töltött el szociális munkával a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szentesi Csoportjánál. Minden segítséget próbál megadni a sorstársaknak, és olyan utat tört, amelyen újult erővel lehet továbbdolgozni a rászorulók érdekében. Odaadása, kitartása, példamutató.

Agócs Lászlóné a Magyar Vöröskereszt Helyi Szervezetének titkáraként évek óta segítő kapcsolatban áll a szociális intézményekkel, élelmiszer-, és más adományokkal segíti a rászorulók mindennapi megélhetését. Köszönet érte.

 

 

 

Kovách Péter lelkész úrnak is köszönet jár, hiszen adományokkal segíti a szociális és gyermekvédelmi intézmények munkáját, gyermekjátékokkal szépítette meg a rászoruló gyermekek karácsonyát.

Szathmári Pál adományaival rendszeresen hozzájárul a szociális intézmények megszépítéséhez, lehetővé téve, hogy az ellátottak szebb, kulturáltabb környezetben intézhessék ügyeiket, élhessék mindennapjaikat.

Dr. Szépe Judit folyamatos támogatója a Hajléktalan Segítő Központnak. Tárgyi eszközök, élelmiszerek adományozásával nagy segítséget nyújt az intézménynek, az intézményben élő hajléktalan embereknek.

Szentes, 2008. 11. 11.

 

 

.