„Pro Curatio Valetudine”

 

 

 

2008. október 30-án a Dr. Bugyi István Kórház ebédlőjében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Szervezete szakmai konferenciát rendezett. A konferencia kezdete előtt adták át a „Pro Curatio Valetudine” – „Az Egészség Ápolásáért” díjat, melyet az idei esztendőben Specker Veronika védőnő vehetett át.

 

 

 

Specker Veronika 1973-ban érettségizett az Egészségügyi és Közgazdasági Szakközépiskolában. Tanulmányait a Budapesti Állami Védőnőképzőben folytatta. Védőnői képesítést 1975-ben szerzett. 1986-ban az Egészségügyi Főiskolán szerezte  meg diplomáját. Védőnői pályáját 1975 szeptember 1-én kezdte Szentesen. Nagy elhivatottsággal kezdett dolgozni. A gondozottak fokozatosan elfogadták, és megszerették. „Mikor jön hozzánk a védő néni?” – ezt kérdezi sok kisgyermek és édesanya! Tanácsait meghallgatják, véleményét kikérik, segítségét várják.

A 33 éves szolgálata alatt az első gondozott gyerekek közül, már sok azóta édesanya. Problémájukkal nem csak munkaidőben, hanem este és ünnepnap is megkereshetik. Felelőséget érez az anya és a gyermek egészségéért a magzat fogantatásától,  a gyermek 14 éves koráig. A körzetében élő családoknál, már szinte családtagnak számít.  Nem csak a várandósok és a gyerekes anyák, hanem az idősebb korosztály is felkeresheti problémájával. 1987-től oktató védőnőként tudását és lelkiismeretességét átadja a védőnő hallgatóknak.

Szentes, 2008. 11. 03.

 

 

.