Geotermikus konferencia

 

 

 

2008. október 28-29-én, a geotermikus energiaforrások magyarországi hasznosításának 50. évfordulója alkalmából szakmai konferenciát, kiállítást és üzleti találkozót szerveztek Szentesen a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban.

A program fő témája a geotermális energiafelhasználás jelenlegi helyzete, jövőbeli fejlesztési irányok, konkrét tervek, ezek jelentős támogatása, nemzetközi együttműködési lehetőségek. A konferencia helyszínének előtereiben meghívott cégek, szervezetek cégbemutató kiállítást tartottak.

 

 

 

A különböző felmérések és modellezések szerint csaknem 130 petajoul hőenergiát lehetne hasznosítani Magyarországon évente, ezzel szemben 3,6 petajoul a jelenlegi felhasználás - mondta Kurunczi Mihály, a Magyar Termálenergia Társaság elnöke Szentesen. A Megyeházán rendeztek a geotermikus energiaforrások magyarországi hasznosításának 50. évfordulója alkalmából kétnapos szakmai konferencia. A szakember elmondta: az ország éves szinten 500 petajoul fűtési hőenergia igényének a húsz százalékát lehetne így kiváltani.

Másnap az egyéb megújuló energiaforrások témájában szakemberek és üzletemberek találkoztak.

 

Szentes, 2008. 11. 03.

 

 

.