Image váltás, de a három gitár marad

 

 

Elkészült a Seres fivérek fémjelezte Favor együttes első CD-je és a hozzá tartozó videoklip. A csongrádi és szentesi kötődésű zenekar 2008. november 17-én a Megyeháza konferenciatermében tartott ingyenes lemezbemutató koncertet az érdeklődőknek.

 

Szentesen és Csongrádon szinte mindenki ismeri a Seres testvéreket. Több, mint 10 éve rendszeresen koncerteznek az ország különböző városaiban. Az elmúlt időszakban közel 200 koncertet adtak Budapesten, Dél- Alföldön, Észak-Magyarországon és a Dunántúl nagyvárosaiban. Az elmúlt hónapban jelent meg első maxi-lemezünk és leforgatták az első klipüket, amely a romantikáról és a szerelemről szól.

 

 

 

Antal - Sporttagozatos Általános Iskola elvégzése után a szakközépiskolában jöttem rá a zene igazi „ízére". Zeneiskolában klasszikus gitárt tanultam 2 évig, kitűnő eredménnyel. Zenei tanulmányaimat jazz gitár szakon folytattam Szegeden, tanárom Farkas Mihály volt. Majd Budapesten éneket és jazz gitárt tanultam. Jelenleg is a fővárosban koptatom a húrokat és a hangszálaimat. Budapesti tanáraim Esze Tamás (gitár) és Éliás Gyula (ének).Együttesünkben főként akkordgitáros vagyok, és az alsó szólamokat éneklem. Szabadidőmben sokat olvasok pszichológiai, csillagászati, életrajzi, zenei témájú könyveket, ezenkívül rendszeresen sportolok, úszok, futok, röplabdázok.

Róbert - Általános iskolában kezdtem sportolni, amit a mai napig művelek. Szakközépiskolás koromban kezdtem el a jazz gitár alapokat, szintén Szegeden. Szólógitáros vagyok az együttesben, ezért sokat gyakorlom az improvizációkat. Dalainkban én viszem a felső szólamot. Rengeteg zenét hallgatok, mert az improvizációhoz ez szükséges. Hallgatok például George Bensont, vagy Rosenberg triót. A fejlődésemhez nagyon fontos, hogy ilyen előadóktól harmóniákat és dallamokat tanuljak. Mostani tanáraim Budapesten Esze Tamás (gitár) és Éliás Gyula (ének). Szabadidőmet sportolással töltöm, futok és kondizok.

Krisztián - Sporttagozatos Általános Iskolába jártam, a szakközépiskolai éveimben belekóstolhattam az igényesebb zenébe, Szegeden jazz gitár szakon tanultam két évet. Ezután a tanulmányaimat Budapesten folytattam, ugyancsak jazz gitár szakon. Jelenlegi gitártanárom Esze Tamás, énektanárom pedig Éliás Gyula. Az együttesben szólóénekes szerepet töltök be, szabadidőmben zenét hallgatok és zenét szerzek. A Velem van című dalt is én szereztem, segítségemre voltak a zenei munkálatokban Bubenyák Zoltán és Havas Lajos.

 

 

 

Zenei pályafutásuk Csongrádról indult, szülővárosukból. Középiskolai tanulmányainkat Szentesen végezték el. A versenyek forgatagában folyamatosan dolgoztak, zenei átiratokat készítettek, saját szerzeményeikkel járták az országot.

A stúdióban és színpadon egységben gondolkodó, kreatív kollegák, zenészek, a magánéletben személyiségükből adódóan különbözőek, ám elválaszthatatlan testvérek. A sikerek mögött több éves kemény munka áll. A sors ajándéka, hogy olyan emberekkel találkoztak, akik segítették őket abban, hogy minél nagyobb közönséghez eljusson a lelkünkből fakadó zene.

Szentes, 2008. 11. 25.

 

 

.