III. Országos Gobelinvarró Pályázat

A kiállítás és eredményhirdetés 2008. november 29-én lesz 14.00 órakor a
Hegedűs László Helyőrségi Klubban.

 

 

 

Harmadik éve rendezik meg az Országos Gobelinvarró Pályázatot, melynek sajtótájékoztatóján hallhattuk, hogy idén is több száz vendéget várnak a pályázati kiállítás megnyitójára.

Szűcs Lajos alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a városnak azért is segíteni kell ezt a kezdeményezést, mert az ország minden szegletéből küldtek képeket (gobelineket), és az alkotók el is szoktak jönni a kiállítás megnyitójára. Ha már ellátogatnak hozzánk, akkor meg is ismerik Szentest, és várhatóan a későbbiekben is visszatérnek, ha másért nem is, de a gobelin varró pályázat miatt.

 

 

 

A „Szamosközi-gobelin” azért egyedülálló nemcsak hazánkban, hanem Közép-Európában is, mert élő festőnek a festményei alapján készülnek a gobelin alapok. A festmények gobelin nyomatokon jelennek meg melyet szorgos kezek varrnak ki, azaz élettel töltik meg a kanavát (gobelin alapot).

2008. november 10-ig lehetett a pályamunkákat beküldeni. Nem leegyszerűsített „Szamosközi-gobelinnel” lehetett pályázni két kategóriában, valamint az eddigi pályázatokon sem szerepelhetett a pályamű.

Szamosközi Antal festészetének széles palettáján megtalálhatóak a tájképek, csendéletek, vadas festmények, enteriőrök, magyaros jellegű képek, egyszóval nagyon sokrétű a festészete így változatos gobelinek is készülnek.

A festőnek eddig 12 önálló és számos csoportos kiállítása volt. 2003 óta sikerrel vesz részt országos festészeti pályázatokon, melyeken 3x lett fődíjas és 1x különdíjas. Ezen kívül minden évben sikerrel szerepel festményeivel a FE-HO-VA Nemzetközi Kiállításon, Budapesten.

Szentes, 2008. 11. 21.

 

 

.