Zsoldos napok negyedik éve

 

 

 

Három évvel ezelőtt 2005-ben indult a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola alapításának 35. és névadója halálának 100. évfordulója alkalmából szervezett programsorozat a Zsoldos Napok. Ebben az évben október 20-22. között rendezték meg a három napos programsorozatot.

 

 

 

Az iskola névadója Zsoldos Ferenc volt az, aki az ipartestület elnökeként azon gondolkodott, hogyan lehetne az ismétlő iskolába járó iparos tanoncok helyzetén javítani. Az oktatás akkoriban több iskolában folyt. A tanulólétszám és a szakmunkásképzés rangjának emelkedése viszont megkövetelte, hogy az addig a szegedi 624-eshez tartozó fiókiskola önálló épületben működjön. Így adták át 1970-ben a mai A épületet. 1997-ig a gyakorlati oktatás a város nagyüzemeiben, kisiparosoknál folyt. 1992-ben szakközépiskolai osztályok indultak, ahol 23 szakképesítés megszerzésére van lehetőség. A végzett szakmunkások érettségire való felkészítése gimnáziumi osztályokban történik. 2002-ben nagy lendületet adott a Szakiskolai Fejlesztési Programba való belépés. 2004-ben adták át a tanirodát, melyben megvalósítható a gyakorló cégi képzés.

 

 

 

2008. október 20-án Pintér Etelka igazgató köszöntötte a diákokat az iskola aulájában és a rövid igazgatói tájékoztató után kezdetét vette a három napos Zsoldos Nap.

Minden nap délelőtt 11-ig rendes tanrend szerint folyt az oktatás és utána kezdődtek a programok, melyeken a diákok kitölthettek műveltségi totót, vagy számot adhattak arról, hogy "Mennyire ismerik Szentest?" vagy éppen erejüket, vagy gyorsaságukat bizonyíthatták. A három nap zárásaként pedig a 9. évfolyam gólyaavatásán szórakozhattunk, de erről külön számolunk be.

 

 

Szentes, 2008. 10. 27.

 

 

.