Nyílt nap a Petőfiben

 

 

 

2008. október 24-én (pénteken) újra megnyitotta kapuját a Petőfi, amikor is mindenki megtekinthette olyan állapotban a szálló épületét, ahogyan azt Komor Marcell hajdanában megálmodta.

 

 

 

Ez azt jelentette, hogy az eredeti tervek szerint minden hozzáépített melléképületet, belső térelválasztó falakat, lépcsőket lebontottak az elmúlt egy esztendőben.

 

 

 

Egész nap szinte folyamatosan érkeztek az érdeklődők, és nyugodtan mondhatjuk, hogy mindenkinek a lélegzete elállt, amikor a színház előcsarnokába belépett.

 

 

 

Pincétől a padlásig mindent körbe lehetett járni a legutolsó szobáig. A jobb tájékozódás érdekében készült 25 db fénykép, melyen megtekinthető volt, hogy hogyan nézett ki az építkezés (azaz bontás) előtt.

 

 

 

 

 

Nem csak a múltat lehetett látni a nyílt napon, hanem betekinthettünk a jövőbe is. Az új Petőfi Szálló tervezője a volt Petőfi cukrászdában ismertette, hogy milyen volt és milyen lesz az egyik legmodernebb színház és szállodakomplexum.

 

 

 

A következő képek eddig még sehol sem jelentek meg! Ezeken a képeken látható a szálloda látványterve. A külső homlokzati képek három irányból mutatják a szállodát, mely előtt (azaz a sarkánál) körforgalom lesz.

 

 

 

 

A belső udvarban lesz télikert szabadtéri színpad, de az egyik legfontosabb, hogy itt található majd az épület mélygarázsa is, amin keresztül fog történni a teljes áruforgalom.

 

 

A toronyszobából az alábbi kilátás tárul elénk, melyet a nászutasok, vagy a kiemelt vendégek láthatnak majd.

 

 

Az alábbi képeket láthattuk az épület bejárásakor, és most mindenki leellenőrizheti, hogy sikerült-e mind a 25-öt megtalálni.

 

   

 

 

   

 

 

 

 

 

   

 

 

   

 

 

   

 

 

 

 

 

   

 

 

   

Szentes, 2008. 10. 27.

 

 

.