Nem nyertünk, de győztünk!

 

 

 

A Honvéd együttese 15-8-ra verte meg a Szentes együttesét a férfi vízilabda OB I-es bajnokság nyitó mérkőzésén.

Kérdezheti a kedves olvasó, hogy a cím alapján hogyan lehet győzni, ha nem nyertünk? Úgy hogy a mérkőzést ugyan nem nyertük meg, de a második félidőben legyőztük hitetlenségünket és egy borzalmas első két negyed után talpra állt, és egyenrangú ellenfél volt a szentesi férfi vízilabda csapat a Domino-Honvéd csapatával szemben.

 

 

 

A Bodrogi Bau Szentes férfi vízilabdacsapata egy sokáig emlékezetes mérkőzést játszott ma este a Domino – Honvéd csapatával. A papírforma nem borult fel a mérkőzést 15 : 8 arányban a Honvéd nyerte.

Ha azt vesszük alapul, hogy kb. 1 éve szintén évnyitó bajnokin 20:5-re kikaptunk, akkor akár feltehettük volna a kezünket, hiszen életkorban és tapasztalatban fiatalabb csapattal vágtunk neki a bajnokságnak.

Csapatunk jelentős része talán még nem játszott végig OB I-es bajnoki mérkőzést.

A másik oldalon két friss olimpiai bajnok (Molnár, Gergely) és két régi (Vári, Székely) + Matajsz Márkó. Vindisch Ferenc, Szívós Márton és egy nagyon erős Andrej Iosep. Ha azt vesszük, hogy 1:10-zel zártuk az I. félidőt, akkor tényleg hihetetlen ami történt.

Mostantól azok figyeljenek különösen, akik a félidőben hazamentek!

A III. negyedben vérfarkasként rontott csapatunk a Honvédra. Űztük, hajtottuk őket és 4 gyönyörű gólt lőttünk.  Megjegyzendő, a bajnokság első, hazai bajnoki gólját Csente Dávid szerezte. A III. negyedet 4:2-re nyertük meg csupa szív, erőtől duzzadó, fegyelmezett játékkal. A Honvéd nem értette, hogy mi történik itt.

Szenzációsan védekeztünk és Horváth Tamás remekül taposott a kapuban és abszolút irányította csapatot, tartást adott és teljesítményével a mezőny legjobbja volt.

A II. félidőre és a mérkőzés végére láttunk egy nagyszerű szentesi CSAPATOT.

A borzalmas I. félidő után a második félidőben 7:5 arányban legyőztük a világ egyik legjobb csapatát.

 

 

Álló sor, balról jobbra: Tímár Mátyás (erőnléti edző), Jaksa Márk, Araczki András, Horváth Tamás, Csente Dávid, Döbrőssy Viktor, Szabó Levente, Markó Tamás.

Guggoló sor: Srdian Zsivanovics, Rácz Norbert, Torday Árpád, Molnár Attila, Homonnai Dániel, Szőke Szabolcs, Vass Sándor (vezetőedző) A képről hiányzik: Majoros Ferenc

Szentes, 2008. 10. 10.

 

 

.