A Katona Kiss alapítvány ösztöndíjasa
Kovács Lehel

 

 

 

Katona Kiss Ferenc festőművész, feleségével Túri Júliával képzőművészeti alapítványt hozott létre egymillió forintos tőkével, 40 éven aluli festőművészek részére, abból a célból, hogy tehetségüket gondtalan körülmények között teljesíthessék ki. Az alapítvány ösztöndíját, 150 ezer forintot Szentesen rendezett pályázati kiállításon lehetett elnyerni.

A pályázat feltételei, hogy a pályázó 40 éven aluli festőművész, diplomáját, oklevelét a Képzőművészeti-, Iparművészeti Főiskolán vagy tanárképzőben szerezze és csak realista szemléletű művekkel lehetett pályázni.

A nyertesnek két éven belül a szentesi főtéri galériában önálló kiállítással kell bizonyítania, hogy milyen eredménnyel hasznosította az ösztöndíjat.

 

 

 

Ebben az évben Kovács Lehel vehette át a pályázati ösztöndíjat Szűcs Lajos alpolgármestertől, valamint Kucsora Márta kapta a város különdíját. A pályázati kiállítást Dr. Tóth Attila művészetíró, a kuratórium elnöke értékelte, majd ajánlotta a megjelenteknek. A kiállítás október 31-ig tekinthető meg a Galéria nyitvatartási idejében.

Szentes, 2008. 10. 10.

 

 

.