Katasztrófavédelmi gyakorlaton

 

 

 

2008 09.22-én városunk tűzoltói és vöröskeresztesei az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkérésére részt vettek a tíz ország bevonásával megrendezésre került EU HUROMEX katasztrófavédelmi gyakorlaton.

Az évente megrendezésre kerülő gyakorlat célja az Európai Unió Katasztrófavédelmi Mechanizmusának tesztelése, és a résztvevő csapatok együttműködésének gyakoroltatása, melyet idén hazánk és Románia közösen szervezett meg Szolnok, Gyula, Arad helyszíneken. A szentesi tűzoltók a Szolnoki MÁV pályaudvar konténer rakodójának területén két katasztrófahelyzet felszámolásában is részt vettek, melyek közül a másodikat az ő irányításukkal kellett elhárítani.

 

 

 

Az első esemény során egy vasúti közúti tömeges baleset során kigyulladt vasúti szerelvényt kellett eloltaniuk. Míg az esti gyakorlat során egy vasúti tartálykocsi- mely veszélyes anyagot szállított- felhasadt, miközben több jármű ütközött és egy személy vagon is kigyulladt. Ez utóbbi helyzet minden részében részt vettek tűzoltóink, mely igen bonyolult feladatnak minősült, de szakszerű irányítással és beavatkozással sikerült úrrá lennie a veszélyhelyzeten.  

 

 

 

A tűzoltó csapat tagjai: Kajtár István tü alezredes megfigyelő, Kálmán Rajmund tü. örnagy. döntnök (értékelő), Bölcskei M. Zoltán tü. százados szolgálat parancsnok, Sárközi András tü. zls. gépkocsivezető, Olasz Péter tü. őrmester beosztott, Szép Endre tü. őrmester beosztott, Kovács Ferenc tü. őrmester beosztott, Molnár Robin tü. őrmester beosztott.

Vöröskereszt Szentesi szervezete részéről: Agócs Lászlóné felkészítő, Berezvai Debóra felkészítő.

 

"Katasztrófavédelmi gyakorlaton" cikkhez kép és videó anyag.

VIDEÓK:
http://www.eu-huromex2008.eu/?pageid=video_player&file=4.flv
http://www.langlovagok.hu/cgi-bin/lang/index.cgi?view=film_keres&ID=126

KÉPEK:
http://www.eu-huromex2008.eu/index.php?pageid=galeria_nezeget&id=59
http://www.langlovagok.hu/html/galeria/2499_1.shtml
http://www.eu-huromex2008.eu/index.php?pageid=galeria_nezeget&id=72

Szentes, 2008. 10. 03.

 

 

.