Dobóverseny a sportcsarnokban

 

 

 

A Szentesi Kosárlabda Klub már évek óta jelen volt az NB-II ligájában több-kevesebb sikerrel. Ebben az évben egy régi álmunk látszik megvalósulni, ugyanis belefogtak az utánpótlás nevelésébe. A klub vezetését Marossy Gyula látja el 2005 februárja óta, ebben segít neki szakosztályvezetőként Szabó Dénes, és az idei évtől a munkájukat Aleksandar Preskar segíti, mint vezető edző. Szerbiában a SPORTAKADÉMIA kosárlabda edzői szakán végzett 2005-ben. Legutóbbi munkahelyén Belgrádban egy 800 fős klubban (ALL STAR) dolgozott, annak koordinálását, vezetőedzői feladatát és a női csapat tanácsadói munkáját látta el. Legnagyobb eredményének - a néhány bajnoki cím mellett - azt tekinti, hogy a kezei alól került ki a mai szerb válogatott több tagja.

 

 

 

Az elkövetkező négy évben céljaik között szerepel visszatérni az NB-II osztályába, ahol most végre az eddigiektől eltérően a szentesi gyerekek lesznek főszerepben. Az eddigi NB-II csapatot főleg légiós játékosok alkották, akik inkább hobbiból és a kosárlabda iránti szeretetből játszottak.

 

 

 

Ebben a csapatban gondot okozott az idegenbeli mérkőzéseken a kiállás, mert a tagok kiöregedtek, családjuk lett. Ezen kívül a legnagyobb problémát az utánpótlás hiánya jelentette, mert nem volt edző, aki ezt koordinálta volna. A jövő szezontól Szentes városát benevezték az országos utánpótlás bajnokságába. Ezen kívül bel- és külföldi tornákon vesznek részt, és szerveznek Szentesre.

 

 

 

Ennek az utánpótlás nevelésnek egyik állomása volt a 2008. október 18-án megrendezett dobóverseny a sportcsarnokban.

Szentes, 2008. 10. 25.

 

 

.