Szentes legújabb díszpolgára
Dr. Haraszti Tegze Péter

 

 

 

Szentesen a Városháza dísztermében 2008. október 23-án adták át a Díszpolgári címet és a Szentes Városért emlékérmeket.

 

 

 

Szentes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Szentes Város Díszpolgára címet Dr. Haraszti Tegze Péter tudósnak, sportembernek adományozta, kiemelkedő szakmai munkájáért és a sport területén elért nemzetközileg is elismert eredményeiért.

 

Dr. Haraszti Tegze Péter méltatását, és köszönő szavait ITT hallgathatják meg!

 

 

 

A Szentes Városért emlékéremmel pedig Magyar Imrét és Magyar Imrénét, a Dobbantó Néptáncegyüttes oktatóit tüntették ki, az elmúlt évtizedekben végzet kimagasló népművészeti munkásságukért és a városi, kistérségi és országos kulturális életben végzett kiemelkedő tevékenységükért.

 

 

 

Emellett emlékérmet kapott, Dr. Mészáros Antal főorvos, kiemelkedő szakmai munkájáért, lelkiismeretes gyógyító tevékenységéért, Dr. Papp Zoltán érsebész, kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenységéért, Sáfrán Bálint, mélyépítő szakember a város kommunális hálózati rendszere kiépítésének megvalósításáért végzett kimagasló munkájáért.

 

 

 

Szintén emlékérmet kapott Varga Sándor is a Városellátó Intézmény vezetője, kiemelkedő munkásságáért és a VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetség is a színvonalas közéleti, kulturális és képzési munkájáért.

Posztumusz díjat adományozott a szentesi képviselő-testület Dr. Sípos Ferencnek, mely a Dr. Sípos Ferenc Parkerdő Otthon novemberi megnyitóján kerül átadásra a család részére.

 

 

Szentes, 2008. 10. 28.

 

 

.