Csapatzászló a csapatnak

 

 

 

Még áprilisban döntött úgy Szentes Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 82/2008. (IV. 25.) Kt. határozatával, hogy tizenkét éves munkáját elismerve egy csapatzászlót adományoz a Szentesi Tűzoltóságnak, amelyet 2008. október 17-én adott át a szervezetnek. Hogy még szebb legyen az ünneplés, ezen a napon adták át egy három éves pályázat 150 milliós eredményét is egy magasból-mentő tűzoltó gépjárművet.

 

 

 

Egy ugyanolyan magasból-mentő tűzoltó gépjárművet kaptak a szentesi tűzoltók, mint amilyennel a Hódmezővásárhelyi Tűzoltóság már dolgozik. Az önkormányzat pályázati úton szerezte be az új mentő eszközt, amelyhez 30 milliós önrészt is kellett biztosítani a városnak.

 

 

Kajtár István tü. alezredes Szirbik Imre polgármestertől vette át a csapatzászlót

 

Kajtár István alezredes elmondta, szervezetük egy hármas szervezési kategóriájú tűzoltóság, és már rendelkeznek öt többféle mentéshez szükséges eszközzel, sőt jövőre várnak egy vízszállítót is, amelyet szintén pályázati úton szereznek be.

 

 

 

Az alezredes elmondta, mindezeken kívül a tűzoltóság munkáját egy motor- és egy rohamcsónak is könnyíti. A szentesi szervezett tűzvédelem 135 éves, ezért ezen az ünnepségen erről az évfordulóról is megemlékeztek, amelyre a város vezetőit, a szakmai elöljárókat és a szakmai szövetségek képviselőit egyaránt meghívták.

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2008. 10. 25.

 

 

.