56-ra emlékeztek a ...

"politikailag ökomenikus 56-os emlékhelyen"

 

 

2008. október 22-én és 23-án sokan emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire a Református Nagytemplom mellett található "politikailag ökomenikus 56-os emlékhelyen". Kicsit képzavar lehet az emlékhely általunk történő elnevezése, de aki ismeri az elmúlt esztendők történését, az tudja, hogy mit értünk ezalatt.

 

 

 

2008. október 22-én a szentesi Polgári Körök megemlékezésre hívtak mindenkit a Református Nagytemplom melletti kopjafához, hogy közösen emlékezzenek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára.

 

 

 

Másnap 2008. október 23-án sokan vettek részt a város által szervezett ünnepi megemlékezésen, amelyet az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére szerveztek.

 

 

 

A megemlékezés ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött a Kossuth téren, majd a város közjogi méltóságai megkoszorúzták az ’56-os kopjafát. Az eseményt csak egy kósza taps zavarta meg, miközben a koszorúzási taktusok szóltak, de a kicsit dülöngélő személy gyorsan magyarázatot is adott tettére: "Hát ismerem a zenészt!". Miután rájött, hogy ez nem az az alkalom ahol taps illeti a zenekart ő is "méltósággal" végigvárta a megemlékezést.

 

 

 

A koszorúzást ünnepi testületi ülés követte a Városháza dísztermében, ahol kiosztották a Szentes Városért Emlékérmeket és a Szentes Díszpolgára címet.

 

 

Szentes, 2008. 10. 27.

 

 

.