Újévi tűzijáték a Kossuth téren

 

 

Az év utolsó napján 2007. december 31-én éjfélkor újévi tűzijátékra várták a szentesieket a Kossuth térre.

Az éjfelet megelőzően a város különböző pontjain több kisebb tűzijáték is látható volt, mert este hat órától lehetett legálisan használni a kisebb rakétákat.

Nem akarunk ezen az ünnepi napon ünneprontók lenni, de több szomszédi vitát hallottunk a tűzijátékok miatt. Sokaknak szabályosan megőrült a kutyájuk a hangzavartól, de volt olyan is aki a szomszéd nádtetős háza mellett lőtte fel a lövegeit. Nem ártana átgondolni, a szentesi értéknek számító nádtetős házak közvetlen közelében akár helyi rendeletben meg kellene tiltani a tűzijátékot. Érdemes lenne elgondolkodni rajta!

 

 

 

De térjünk vissza a Kossuth térre, ahol ugyan kevesebben voltak mint az elmúlt évben, de mégis talán többen voltak kíváncsiak a fénypompára mint eddig valaha. Nagyon sokan távolabbról nézték a szakadó hóesésben a fényjátékot az égen, és zsúfolásig megtelt a Fehér Ház árkádja.

 

 

 

A téren fiatalok, családok, fiatal családok és családos fiatalok várták az éjfélt, amikor is közösen elénekelték a Magyar Himnuszt, és pár gong szó után elkezdődött az újévi tűzijáték.

Szentes, 2008. 01. 02.

.