Tekés paradicsom lett Szegvár

 

 

 

Igaz nem Szentesen történt az alábbi sportlétesítmény avatása, de nem mehetünk el mellette szó nélkül, mert egy olyan teke pálya épült Szegváron, amely lehetőséget ad akár a szentesi teke fejlődésére.

Miután Szegvár tekecsapata feljutott az NB I-be, a szegvári önkormányzat és a civil szervezetek összefogtak: társadalmi munkában megépítették a nagyközség új tekepályáját.

Az elmúlt három hónapban lázasan dolgoztak a szegvári tekézők és barátaik. A volt háziipari szövetkezet épületének emeleti részén alakították ki az új négysávos pályát. Erre azért is volt szükség, mert az NB I-es mérkőzések alapfeltétele a négysávos pálya, és így a hazai pálya előnyét élvezhetik.

 

 

 

A pályát Gémes László polgármester adta át a tekézőknek, majd sok sikert kívánt az első összecsapáshoz, amikor is az NB I-es szegvári tekézők a szuperligában szereplő kunfehértói Közszolg SC-vel csaptak össze.

 

 

 

A megnyitón a négy sávon elsőként négyen guríthattak. A polgármester az egyes pályán, Kondacs Mihály, a közhasznú társaság vezetője a kettesen, Berkecz Miklós egyesületi elnök a hármason és Stér János, a tekesport Csongrád megyei szövetségének elnöke a négyesen – közülük egyedül a profi sportoló Stér ért el értékelhető találatot, de természetesen nem ez volt a lényeg.

 

 

 

A tekézőket kérdeztük, hogy mit is jelent a hazai pálya előnye: - Nem arról van szó, hogy a játékban előnyt élvezünk, hanem abban látjuk a kedvező helyzetet, hogy nem reggel 5 órakor kell kelnünk, hogy 300 km-t utazzunk egy versenyre, hanem kipihenve teljes mértékben rákoncentrálva tartsuk itthon a bajnoki pontokat - mondta Staberecz Mihály.

 

 

Szentes, 2008. 01. 18.

.