"Sötét kihasználta két gyalog előnyét!"

Nem az akaraton múlott

 

Elmaradt a várt szentesi győzelem a BVSC ellen a férfi vízilabda OB I-ben. A hazaiaknak a fővárosi rivális mellett a játékvezetőkkel is meg kellett küzdeniük, amit jól tükröz a kiállítási arány! Sajnos a BVSC csapata két plusz játékost is kapott, akik a partról irányították a játékot.

 

 

 

Mondhatnák, hogy elfogultak vagyunk a saját csapatunkkal szemben, de a kirívó kiállítási arányt semmi mással nem lehet magyarázni! A két játékvezető Székely Z. és Fekete olyan hibákat fújtak a pólózás hazájában, amire nem a nemzeti bajnokság mérkőzésvezetése szint, hanem megyei másodosztály!

Székely Z. csak annyit mondott a zsűri asztal mellett, hogy ő úgy látja, hogy a szentesiek nagyon akarnak, de semmi nem sikerül nekik! Ha nem hagyja, akkor tényleg nem sikerülhet, de lássuk a mérkőzést!

 

 

 

Az alapszakasz második felvonásában az első olyan mérkőzésre készültek a szentesiek, amelyen reális esély mutatkozott a két pont megszerzésére. Jól is indult számukra a találkozó, az első negyedben Maklári és Csente találatával 2–0-ra elhúztak. Mindkét gól akcióból született, másból nem volt sansz, hiszen a bíróktól nem kaptak ítéletet. Nem úgy a vendégek, akik ezt (is) kihasználva a fordulásig egygólos előnyre tettek szert, 4–5.

A térfélcserét követően folytatta heroikus küzdelmét egyrészt a BVSC, másrészt a játékvezetők ellen a Pendola. Méghozzá eredményesen, így pedig az utolsó felvonás előtt újra Turzaiéknál volt az előny, 6–5. A másodikhoz hasonlóan a záró negyed is gólgazdag volt, amiből – nem biztos, hogy véletlenül – megint csak a Kurca-partiak jöttek ki rosszabbul. Előbb a piros lapot kapott edzőjét veszítette el a gárda, majd 9–8-as vezetésük után, harminc másodperccel a találkozó vége előtt szabaddobásból kapott góllal az egyik pontot is.

Pengő László az alábbi gondolattal (sakk nyelven) értékelte a medencében és a parton látottakat: "Sötét kihasználta két gyalog előnyét!"

 

Pendola Szentes Elektroglob–BVSC 9–9 (2–0, 2–5, 2–0, 3–4)

Szentes, 2008. 01. 28.

.