A hír igaz!

A Kurcából mentettek ki valakit

 

 

 

A minap egy hozzászólás érkezett a Mozaik fórumába, melyben a hozzászóló közli, hogy ....

... Hallottátok, hogy a tűzoltók mentettek ki valakit az elmúlt napokban a Szalai híd felett! Állítólag beszakadt alatta a jég és a "jég"lovagok hozták ki!

 

Amikor ezt olvastuk elgondolkodtunk, hogy ki lehet azaz "állat", aki ilyen nagymértékű olvadáskor a Kurca hártyavastagságú jegére rálép!

Utána jártunk az esetnek, és kiderült, hogy tényleg egy nagy "állat" volt, aki bajba került. A Szalai hídtól kb. 200 méterrel fentebb a Vadaskert utcánál egy nagytestű kutya a szalad a jégre és beszakadt alatta a jég . A kutya tulajdonosa azonnal hívta a tűzoltókat, hogy segítsenek kutyusán.

A kutyát a tűzoltók szakszerű és gyors munkájának köszönhetően sikerült kimenteni és azonnal pokrócba, majd pedig egy kád melegvízbe került.

 

 

 

A szentesi tűzoltók az általuk kitalált és a képeken látható módszerrel mentették ki a bajba jutott állatot, amely módszert kifejezetten emberélet mentésére találták ki.

 

A technika lényege, hogy egy átalakított tömlővéggel (szelep található rajta) zárják le a tűzoltótömlőt, melyet egy alumínium létra fokai közé fűznek be, és oxigénpalack sűrített lebegőjével töltik fel. A technika lényege, hogy gyorsan alkalmazható és nem utolsó sorban gyors mentést biztosít.

 

 

Szentes, 2008. 01. 15.

.