Implom József helyesírási verseny

Szentesen maradt a középiskolás elsőség

 

 

 

A Boros Sámuel szakközépiskola év eleji szép hagyománya az Implom József-helyesírási verseny regionális döntője. A versenyt három kategóriában rendezik, gimnazisták, szakközépiskolások és szakiskolások részvételével, s a megye minden középiskolája képviselteti magát.

Így volt ez a legutóbbi eseményen is, melynek már 17. éve a Boros szakközépiskola a helyszíne. Korábban a

 

 

 

Pedagógiai Intézetben rendezték, ám idővel kiváló eredményei alapján a szentesi szakközépiskolát bízták meg a verseny lebonyolításával.

Történelmi témájú tollbamondással indult január 16-án reggel a verseny, majd a nyelvtan minden területét érintő 10 feladatsorból álló teszt várt az összesen 52 kiváló helyesíróra.

 

 

 

Az eredményhirdetés mindig tartogat izgalmakat, ezúttal még izgalmasabbra sikerült, mint egyébként. A gimnazisták és szakiskolások versenyében szegedi sikerek születtek, Varga Viktor személyében a Dugonics piarista gimnáziumból, illetve Bálint Ágnes révén a Móravárosi szakközépiskolából. A Boros 11.-es diákjának, Bártfai Csabának viszont - bár legkevésbé ő tehetett róla - izgulnia kellett egy pár percig, ugyanis egy kis adminisztrációs malőr csúszott be: az egyik vendégdiák magát hitte győztesnek. Aztán tisztázódott a helyzet, 93 százalékos teljesítményt elérve a feladatokban, Csaba szoríthatta magához elégedetten a könyvjutalmat.

 

 

Bártfai Csaba képviseli Csongrád megyét a gyulai versenyen

Szentes, 2008. 01. 19.

.