Bugyi István Emlékérem - 2008

 

Huszonegy éves hagyományt folytatva, tudományos ülést tartott a Dr. Bugyi István Kórház tudományos bizottsága 2008. január 24-én. A kiváló sebészprofeszszor, a szentesi kórház névadójának emlékére alapított Bugyi István emlékérem átadására, valamint kiváló kórházi dolgozók díjazására, kilépve a kórház falai közül, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében került sor.

 

 

 

A tudományos munkásság figyelembevételével, és az elméleti tudás gyakorlati alkalmazásáért szokásosan öt kategóriában jelöli a kórház tudományos bizottsága dr. Ugocsai Gyula elnökletével az arra érdemeseket a dicsőségtáblára. Most azonban négy díjat adtak át, mert a fiatal orvosoknak nem osztották ki .

 

 

 

A díjazottak:

 

 

 

A szakmai berkekben csak "tapasztaltabb orvosoknak járó díjjal", a tavalyi Bugyi emlékérmes dr. Monoki Erzsébet osztályvezető főorvos tudományos munkásságát ismerték el. Az egészségügyi szakdolgozók közül Szabó Ildikó vezető szülésznő kapott kitüntetést.

 

 

 

Az 1988 óta hagyományozódó Bugyi István emlékérmet a bizottság javaslata alapján idén dr. Földesi Irén belgyógyász főorvosnak ítélte oda a tudományos bizottság javaslatára dr. Várkonyi Katalin főigazgató.

A Honoris Causa emlékérmet azok kapják, akik már nem a szentesi kórház aktív dolgozói, de korábban sokat tettek érte. A Szentesről elszármazott dr. Elek László ny. sebész főorvoshoz került az idei elismerés, aki az utolsó Bugyi-tanítvány lévén, visszaemlékező beszédében a kitüntetést egykori tanárának ajánlotta. A díjazottak szakmai előadásaival zárult a hivatalos program.

 

 

 

 .