Az Ipari Park fejlesztéséről

 

 

 

2008. január 30-án Vállalkozásfejlesztési fórumot tartottak a Megyeháza Konferencia Központjában, melyet már harmadik alkalommal szervezett közösen az önkormányzat, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szentesi Kistérségi Elnöksége és a Szentesi Vállalkozók Klubja.

 

 

 

Az Aktív Gazdaság programsorozat keretében ezúttal az Ipari Park infrastruktúrájának fejlesztéséről volt szó. A pályázati projektet Bocskay István referens mutatta be részletesen a jelenlévőknek.

A jelenlegi 128 hektáros területet akarják tovább fejleszteni, a településszerkezeti képen szemléltették is: égtáj szerinti zónákra osztották fel a parkot, más-más funkcióval. Az északi zónában innovációs övezet létrehozását szeretnék. Vállalkozói falu is szerepel a tervekben, melynek célja, hogy a befektetni szándékozó vállalkozások rendezett, jól meg-közelíthető környezetbe kerülhessenek, elsődlegesen a Szentesen már működő kisvállalkozásokra gondoltak. A déli övezetben a közép- és nagyvállalkozások kapnának helyet. A keleti zóna pedig speciális terület, a Dél-Alföldön biztosan nincs ilyen, s ha létrejön a biomassza erőmű, erre a megújuló energiára alapozva jönnének további cégek.

Szentes, 2008. 02. 04.

.