László Csaba–Mikes Anna: irány a VB

Szilver-siker a Standardtáncok bajnokságán

 

 

Lezajlott a Standardtáncok 2007-es Magyar Bajnoksága. A szentesi versenyen a László Csaba, Mikes Anna páros begyűjtötte első közös magyar bajnoki címét a standardtáncok kategóriájában.

László Csaba és Mikes Anna még friss párosnak számít a magyar mezőnyben (is), és együtt standard magyar bajnokságon még nem indultak. Éppen ezért nagy várakozás előzte meg az idei, a világbajnokságra kvalifikáló magyar seregszemlét Szentesen.

 

 

 

 

 

A Dr. Papp László Sportcsarnok közönsége előtt aztán a júniusban tíztánc magyar bajnokságot nyerő kettős a standardtáncokban sem talált legyőzőre, így kiderült, hogy a moszkvai világbajnokságon a László-Mikes páros képviseli Magyarországot.

 

 

 

 

 

A világranglista 48. helyén álló duó mögött Szepesi József és Szepesi Judit végzett másodikként, megelőzve a Zsom Olivért és Vozár Boglárkát.

 

 

 

 

 

László Csabáék mellett a Szepesi testvérek indulnak még az októberi világbajnokságon, mivel ők a magyar ranglistát vezetik. A magyar bajnokság rangját mi sem jelzi jobban, mint az, hogy Elbert Gábor, a sportügyekért felelős szakállamtitkár, a helyszínen nézte végig a színvonalas versenyt.

 

 

 

Standardtáncok 2007-es Magyar Bajnoksága, Szentes

A döntő végeredménye

1. László Csaba, Mikes Anna (Szilver TSE)

2. Szepesi József, Szepesi Judit (Szilver TSE)

3. Zsom Olivér, Vozár Boglárka (Pro-Art TSE)

4. Kreiter Dávid, Telek Szilvia (Feeling TSE)

5. Szalkai Szabó Gábor, Markó Ágnes (Szilver TSE)

6. Gombkötő Imre, Malina Andrea (Rumba TSE-DanceStation TSE)

 

 

 

Szentes, 2007. 09. 04.

 

.