Szentesi triatlonisták sikere

 

Hatalmas megszállottság, őrült elszántság, fogyhatatlan kitartás és átlagon felüli állóképesség. Ez jellemzi a szentesi Műszaki Zászlóalj bázisán működő Honvéd Rákóczi Sportegyesület (HRSE) két versenyzőjét, Vakhal György őrnagyot, aki már ötször teljesítette a triatlont és Vakhal Norbert főtörzsőrmestert, aki már háromszor küzdötte le a nagy próbatétalt.

 

 

Versenykiírás alapján egyéni versenyzőként beneveztek a Nagyatádon megrendezésre került XVII. HOSSZÚTÁVÚ TRIATLON OB-re. A triatlon verseny három sportágat foglal magába: úszás, kerékpározás és futás. Mindegyik versenyszám önmagában is hatalmas edzettséget igényel. 3800 méter úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42 kilométer futást kellett teljesíteni a versenyzőknek. Egy hosszú és kitartó felkészülési folyamat után, egy kellemes kora reggelen állhattak a starthoz versenyzőink.

 

 

Nem látszott könnyű versenynek, hiszen több mint 350 fős nagy lelkesedéssel rendelkező versenyző állt egymás mellé a startvonalnál. A gyékényesi bányató hűs vizében, két 1900 méteres körből álló úszás még egyben tartotta a mezőnyt. Ezt követően az igen hosszú távú kerékpározás már jelentősen széthúzta a résztvevőket. Eddigre már a napsütés is kellően sújtotta a csapatot, hiszen tetőzött a kánikula. A nyeregből leszállva kezdődött a végére a nagy próbatétel a triatlonistáknak. A 42 kilométeres futás a teljes maratoni versenyszámot ölelte fel. Kellően megfáradtan, de önfeledt boldogsággal értek célba azok, akik végig tudták teljesíteni versenyszámokat. - Egy éves kitartó felkészülés előzte meg a versenyt, de még így is nagyon fárasztó volt. A kerékpározás elején kicsit túlhajtottam magam, és ez visszahatott a végén a futásra, ahol jobb eredményt kellett volna elérjek – nyilatkozta Vakhal György őrnagy. A két megszállott sportember sikeres célba éréssel igen jó eredményt ért el a népes nemzetközi mezőnyben. Vakhal György őrnagy 11ó 53p 49mp összesített idővel korcsoportjában 4. helyezést ért el. Míg Vakhal Norbert főtörzsőrmester 10ó 04p 15mp összesített idővel korcsoportjában 14. helyezettként futhatott át a célvonalon.

A nem mindennapi sportteljesítményt elérésével megbecsülést vívtak ki maguknak, és méltán lehetünk büszkék sportolóinkra.

Juhász László szds.

Szentes, 2007. 09. 04.

.