Mountain Bike verseny a tiszai ártéren

II. Varga-Bringa Kupa

 

 

II. Varga-Bringa Kupa névvel több szervezet közösen kerékpárversenyt rendeztek a Tisza árterében és töltésén, a Tiszai Strandon berendezett versenyközponttal 2007. szeptember 29-én.

 

 

 

Ezen a szombati napon délelőtt 11 órakor indult a pályabejárás, melyre minden versenyző időben érkezett, mert a terepen elhelyezett ellenőrzőpontokat minden versenyzőnek érintenie kellett, és még az utolsó pillanatban is változtatni kellett azon, a Tisza magas vízállása miatt.

 

 

 

A pálya nyomvonala nagyobb részt a folyó árterén, homokos talajon, kisebb részben döngölt földes talajon vezetett. A pálya nyolc pontján voltak versenybírók, akik az irányításban segítettek.

A futamok a strandon felállított versenyközpontból rajtoltak, ahonnan a pálya az üdülőházak közt kanyarodik ki a strand bekötő útjára (első ellenőrző pont), majd a macskaköves feljárón felvisz a gátra és jobbra fordulva megközelíti a gátőrházat (második ellenőrző pont). Az őrháznál ismét jobbra tartva a versenyzők visszatérnek a folyópartra. Ezt követően a mezőny felkanyarodik a "katonai dombra" (harmadik ellenőrző pont).

 

 

 

A domb belső végén kezdődik a pálya legizgalmasabb, legtechnikásabb szakasza amit leküzdve a gát tövében (negyedik ellenőrző pont) folytatódott az út egészen a Tisza-szigeti bejáróig, ahol a mezőny visszafordult és áttér a töltés túlsó oldalán lévő földes útra (ötödik ellenőrző pont). Ezen az úton haladva meg kellet kerülni egy kisebb erdősávot (hatodik ellenőrző pont), majd a gáton átkelve (hetedik ellenőrző pont) ismét egy technikás erdei szakasz következett, ami a "katonai domb" aljához vezette a versenyzőket. Innen egyenes az út a St. Jupát SE. hajóháza előtt vissza a strandig, ahol a tengó-pályák felett (nyolcadik ellenőrző pont) kellett a célegyenesre ráfordulni. A befutó a strand homokpartján voltl.

 

 

 

A versenye eredménylistái a www.bringaverseny.extra.hu  címen rövidesen megtalálhatók lesznek.

 

 

 

Szentes, 2007. 10. 01.

.