Iparosgyűlést tartottak

 

 

 

Megtartotta idei, éves közgyűlését a Szentes és Vidéke Ipartestület. Bőhm Sándor elnök beszámolójában szólt a 2007-ben bevezetett adó- és járulékváltozások hatásairól, továbbá taglalta az iparosságot sújtó szigorításokat. Szólt arról is, hogy ezek miatt sok tagjuk döntött a vállalkozása visszaadása mellett. A körbetartozás, a kintlévőség kezelése érdekében, illetve tagjaik védelmében, behajtó céggel kötöttek együttműködési megállapodást. Az Ipartestület anyagi helyzetét az elnök továbbra is stabilnak ítélte meg. Megőrizték tartalékaikat, hitelt nem kellett igénybe venniük a növekedő kiadások ellenére sem. A takarékos gazdálkodás tényét a felügyelő bizottság is megerősítette.

 

 

 

A tanácskozáson ezúttal is sor került kitüntetések átadására. 50 éves kisipari- és vállalkozói munkájának elismeréséül arany emlékgyűrűt kapott Szűcs Lajos műszerész, 25 éves kisipari tevékenységéért ezüstgyűrű elismerésben részesült Mokány Ferenc kaputelefon és villanyszerelő mester, Puskás Imre teherfuvarozó.

 

 

 

Az Ipartestület elnöksége sok éves együttműködő, segítő és az Ipartestület munkáját ismertető és népszerűsítő tevékenységének elismeréséül emléklapban részesítette dr. Gergely Györgyöt az Iparos Újság újságíróját, Lovas Józsefet a Szentesi Élet városi hetilap megbízott főszerkesztőjét és Vidovics Ferenc fotoriportert.

 

 

Szentes, 2007. 09. 07.

.