Szentesen két helikopter leszálló épül

 

 

Szentesen épül a hetedik magyarországi légimentőbázis és a beruházás optimális esetben még idén elkészül, költsége mintegy 80-90 millió forint.

A szakmai vezetés mellett a minisztérium is Szentes mellett tette le a voksát, mert a légimentőbázis itteni létrehozásához már megvan az építési engedély, illetve a városból a légimentés szempontjából jobban "lefedhető" a dél-alföldi régió, mint Szegedről, mert az előző döntés Szegedre akarta telepíteni a dél-alföldi légimentés központját.

 

 

 

Szűcs Lajos alpolgármester a 2007. szeptember 10-ei sajtótájékoztatón elmondta, hogy Szentes városa 15 millió forinttal járul hozzá a bázis létrehozásának költségéhez. Továbbá pontos részleteket és terveket tudhattunk meg az épülő hangárról és annak üzemeltetéséről.

A sajtótájékoztató hanganyagát ITT hallgathatják meg!

Magyarországon a most létesülő szentesi mellett Budaörsön, Balatonfüreden, Sármelléken, Miskolcon, Debrecenben és Pécsett található légimentőbázis.

 

 

 

A szentesi repülőtér szomszédságában épülne fel az új hangár és az azt kiszolgáló egység, de amíg ez felépül, addig a repülőtér adna otthont a légimentésnek.

Tervbe van véve továbbá, hogy nem csak a bázison tudna leszállni a helikopter, hanem a Bugyi István Kórházban is létesítenének leszállópályát, ha a mentőorvos úgy dönt, hogy a szentesi kórházba irányítja a serültet, akkor az a leggyorsabban hozzá tudjon jutni az életmentő beavatkozáshoz.

 

 Kinagyítható!

Szentes, 2007. 09. 10.

.