Évadnyitó kiállítás

 

 

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Topolyai Művésztelep közös szervezésében rendezte meg a városi Galéria évadnyitó tárlatát, mely hagyományosan egy topolyai művész bemutatkozásának ad lehetőséget.

 

Kisferenc Éva topolyai festőművész Emlékezéseim című kiállítását 2007. szeptember 6-án, 17 órakor Ádor Pál a Topolyai Művésztelep vezetője nyitotta meg és közreműködtek a Színkör Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai.

 

 

 

„Kisferenc Éva Topolyán született. Életútja szülővárosában kezdődött, majd Szabadkán folytatódott, miután 1964-ben diplomázott az újvidéki Tanárképző Főiskola képzőművészeti szakán. 1965-től 1995-ig a szabadkai tanítóképző, majd a Pedagógiai Akadémia Gyakorló Általános Iskolájában dolgozott. 1995-ben tagja lett a Vajdasági Iparművészek és Formatervezők Egyesületének. Művészete a rajz, a festészet és a kerámia között oszlik meg. Oktató-nevelői munkájáért több hazai és külföldi elismerésben részesült. Munkáival sok nemzetközi gyűjteményes tárlaton szerepelt (Újvidék, Zágráb, Debrecen, Finnország, India, Csehszlovákia, Japán, Budapest), 1984-től egyéni kiállításai jelen vannak Szabadkán, Kanizsán, Topolyán. 1969-től csoportos kiállítások résztvevője Vajdaság, Horvátország, Szlovénia és Magyarország városaiban.

 

 

A kiállítás megtekinthető szeptember 29-ig, keddtől-péntekig 10-13 és 15-18 óráig, szombaton 9-13 óráig.

Szentes, 2007. 09. 10.

.