Egy 24 óráig élvezhették a sikert

 

 

 

A rendőrök egy nap alatt elfogták azt a két fiatalembert, akik hétfőn kora hajnalban kiraboltak szentesi tanyáján egy belga vállalkozót. Mindketten 20 évesek, szentesiek, a bíróság kedden elrendelte előzetes letartóztatásukat. Egyikük hivatásos katona, így az ő ügyét katonai ügyészség vizsgálja majd.

Az elkövetők egy a településen élő belga férfi tanyájába hatoltak be, a tulajdonost megkötözték és 6 millió forint értékkel távoztak.

 

 

 

A részletekről Balogh Szabó Imre alezredes, a Szentesi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, tegnapelőtt hajnalban két férfi hatolt be egy Szentes közelében élő belga vállalkozó lapistói tanyájába, akik az alvó sértettet ragasztószalaggal megkötözték, majd magukkal vittek 100 ezer forint készpénzt, emellett a vállalkozó mobiltelefonját, karóráját, bankkártyáit és Audi A3-as típusú személygépkocsiját. A két férfi abban bízott, hogy az állattenyésztésből élő belga vállalkozónál nagyobb összegű készpénz lesz otthon, ám ehelyett csak az említett 100 ezer forintot és a tárgyakat találták. A rendőrség forró nyomon, 24 órán belül elfogta a két szentesi, 20 év körüli elkövetőt, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték – mondta Balogh Szabó Imre.

 

 

 

A nyomozást nehezítette, hogy az elkövetők csuklyában vitték véghez a bűncselekményt, így a belga férfi csak testfelépítés alapján tudott személyleírást adni. A sértett a gyanúsítottak távozása után nem tudott kijutni az ajtón, amit az elkövetők rázártak, így felvágta az egyik szúnyoghálót és azon keresztül mászott ki a lakásból. Ezután traktorjával a szomszéd tanyára ment, ahonnan értesítette a rendőrséget – árulta el Tyityán László, a Szentesi RK bűnügyi csoportjának vezetője.

 

 

 

Az elkövetők vesztét az okozta, hogy – mivel már egy hónapja készülnek a rablásra – előre árulni kezdtek egy említett márkájú autót, holott ilyennel ők köztudomásúan nem rendelkeztek. A bűncselekmény után több lakossági bejelentés is érkezett a kapitányságra, ezek alapján rendeltek el házkutatást mindkét gyanúsítottnál, valamint az egyik tanyájában. Itt találták meg egy fólia alá rejtve a belga férfi Audiját, valamint a többi eltulajdonított tárgyat is.

Az eset kuriózuma, hogy az egyik elkövető katona, ám Lele András, a Szegedi Katonai Ügyészség vezetője hozzátette, a férfi csak három napja csatlakozott a honvédséghez. Büntetése – társához hasonlóan – 5-10 évig terjedő szabadságvesztés lehet, ám őt még katonai mellékbüntetésekkel is sújthatják.

Szentes, 2007. 09. 26.

.