Irány a Red Bull Air Race

Szentesi katonák építményei tartják az akadályokat

 

 

 

Az idei budapesti augusztus 20-i ünnepségek egyik leglátványosabb eseményére utaztak augusztus 8-án a szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj állományának katonái. A technikai eszközöket szállítottak a fővárosba, hogy az 20-i ünnephez kapcsolódó Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő verseny pilótái ne maradjanak akadályok nélkül. A felutazó 113 fős alakulat elkészíteni a versenypályát mely között cikáznak a repülők időre. Azért utaznak több nappal a verseny előtt, hogy a helyszínen gyakoroljanak, hiszen eddig főként a Tiszán gyakorlatoztak most azonban a Dunán, egy széles és nagy sodrású folyón kell próbára tenniük felkészültségüket.

A verseny rendezői a pontonokra szerelik fel azokat a 12 méter magas, felfújható „lufikat”, melyek között kell augusztus 20-án, a délutáni órákban átrepülniük az Air Race pilótáinak.

 

 

 

 

Összesen 95 darab technikai eszköz költöztettek fel idén Budapestre. Ott vízre teszik a PMP hadihíd elemeket, amelyekből összeállítanak majd 5-5 darabot, mely egy 100 tonnás kompnak megfelelő egység lesz. Ezeken a kompokon fogják elhelyezni a repülőknek a felfújható légakadályokat. Ezen kívül egy helikopter-leszálló részt is kialakítanak.

 

 

 

 Juhász László százados, kommunikációs tiszt elmondta továbbá, hogy ez egy jó alkalom, hogy népszerűsítsék a katonai munkát, mert a szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóaljnál várják a katonai pálya iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését.

A jelentkezés hivatalos formája az, hogy az illető bemegy a szegedi Csongrád Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságra, s itt elindítják a felvételi folyamatot. A másik lehetőség, hogy a szentesi alakulatnál keresni kell a személyügyi részleget, illetve annak vezetőjét, aki felvilágosítást ad a betöltetlen beosztásokról és a jelentkezés feltételeiről. Jelenleg legénységi állományba várnak embereket, például sofőr beosztásra, melynek feltétele a C kategóriás jogosítvány, de egyéb munkakörök is vannak, amelynek betöltésében figyelembe veszik az iskolai végzettséget is.

Szentes, 2007. 08. 10.

.