Vizsgabál a Klauzálban

 

 

 

A Szilver TSE vezetője, Szatmári Nagy Szilvia 1993 óta minden tanév végén megrendezi a táncosok vizsgabálját. A Móricz művelődési házban kezdték, de pár év alatt "kinőtték", így legutóbb, június első vasárnapján is a Klauzál iskola tornatermében gyűltek össze a táncos lábú fiatalok.

 

 

 

Szilvia tanítványai és azok tanítványai ezúttal nem versenyen bűvölték el a nézőket, bár ahhoz minden (szép ruhák, izgalom) és mindenki együtt volt, hiszen parkettre vonult az egyesület teljes versenyzőgárdája. Mellettük bemutatkoztak a Klauzál iskola táncos tanulói, a Szilver és a Classic művészeti iskolák tagjai is. A két órás műsorban volt blues és country is, de a hangsúly a versenytáncokra helyeződött: a standard és latin táncokat a műfajok hazai legjobbjaitól is láthattuk.

A szilveres trónkövetelők csoportosan is eltáncolták a tíz táncot, de László Csaba Mikes Annával, valamint a Páli és Szepesi testvérek külön is bemutatóztak.

 

 

A vizsgabál képgalériája ITT tekinthető meg!

Zárásként meglepetés volt a magyar bajnoki II. helyezett szilveres csapatformáció standard versenyprogramja, ami ritka látványosság Szentesen. Szilvia szerint a bajnokságon hajszál híján maradtak le az első helyről, de a világbajnokságon visszavágnak. Nem csak a nézők voltak sokan a vizsgabálon, de a több mint 120 fiatalnak hosszú percekbe telt, mire összeálltak egy utolsó csoportképre, hogy a vizsgabál emlékét megőrizzék.

Szentes, 2007. 06. 15.

.