Exkluzív összeállítás a Petőfi Szállóval kapcsolatban

Három év alatt újulhat meg a Petőfi szálló

Minden, ami Petőfi!

 

 

 

 

2007. június 22-én délután ünnepélyes körülmények között írták alá azt a szerződést, amelynek értelmében akár fél éven belül megkezdődhet a szentesi Petőfi Szálló, és az abban az épületben található Tóth József Színházterem teljes körű felújítása.

 

 

 

Az aláírást megelőzően a képviselőtestület rendkívüli ülésén megvitatta az elképzelést, megismerte a befektető céget, annak vezetőjét és elképzeléseit, majd egyhangúan döntött a szerződés részleteiről, illetve aláírásáról.

A testületi-ülés hangos összefoglalója ITT hallgatható meg!

 

 

 

A Petőfi szálló csaknem százéves épületét a XXI. század igényeinek megfelelően újítja föl a szentesi önkormányzat egy magánbefektetővel összefogva három év alatt.

Az önkormányzat közös projektcéget hoz létre a magyar magántulajdonban lévő Pendola Kft.-vel.

 

 

 

2007. október végén az engedélyes tervek elkészültekor a város apportként beviszi az épületet a társaságba, a beruházó pedig független értékbecslés alapján ugyanekkora összeggel tőkét emel a vállalkozásban - hallhattuk a testületi ülésen.

 

 

 

A beruházást várhatóan 36 hónapon belül fejezi be a befektető, és vállalta, hogy az eredeti állapotoknak megfelelően állítja helyre az épületet, valamint ismét vendéglátási funkció biztosít a működtetés során.

 

 

 

 

A pinceszinten mélygarázst, irodákat, raktárakat és a konyhát alakítják ki, a földszinten étterem, kávéház, egy fürdő- és gyógyászati egységek kapnak helyet, az emeleten pedig 72 szállodai szobát hoznak létre. A jelenlegi színháztermet többfunkciós helyiséggé alakítják át, amely a színielőadások mellett, alkalmas lesz konferenciák és kiállítások rendezésére is - számolt be a tervekről Zsohár Árpád a Pendola Kft. tulajdonosa és vezetője.

 

 

 

A szecessziós stílusban épült szálló 1898-ban nyitotta meg kapuit és 1993-ig szállodaként és vendéglátó-ipari egységként működött.

 

 

 

A sajtótájékoztató hangos összefoglalója ITT hallgatható meg!

 

 

A Rádió Szentes riportja ITT hallgatható meg, melyben Szirbik Imre polgármester és Zsohár Árpád nyilatkozik!

 

  NetSzemle  Exkluzív

A szentesi Petőfi Szálló múltja és jelene

 

Szentes, 2007. 06. 26.

 

.