Parkolásról bővebben!

2007. július 5. (csütörtök) 8 órától indul a fizetős parkolás

 

A SZENZOR Kft. 2007. június 26-án kezdte el a szentesi parkolóórák telepítését a kijelölt helyekre. Összesen 14 db parkolóóra szolgálja a fizetős belvárosi parkolást városunkban és ezen a napon 6 db órát telepítettek a közterületekre. A fennmaradókat jövő hét hétfőn állítja üzembe. A fizetős parkolás viszont csak csütörtöktől indul. 

 

 

 

Szentes Városi Önkormányzat Városellátó Intézménye értesíti a Tisztelt gépjárművel közlekedőket, hogy a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2007. (IV. 16.) rendeletében meghatározott fizető-parkolóhelyek, üzemeltetésének, kezdő időpontja 2007. július 5. (csütörtök) 8 óra.

A parkolóhelyek csak érvényes parkoló jeggyel, bérlettel, engedéllyel vehetők igénybe.

 

Hasznos tudnivalók a fizető-parkolásról

• Parkolójegyet a jegykiadó automatáknál érmével (5-10-20-50-100 Ft) lehet váltani. Pénzérmékről még a parkolóhely igénybe vétele előtt minden használónak magának kell gondoskodnia. Pénzváltás céljából nem célszerű a környéken lévő üzleteket megkeresni, mert a pénzváltás elhúzódhat, ezalatt lehetséges, hogy az öt perc türelmi idő eltelik, és a gépjárművet pótdíjazzuk. A rendelet a megváltott jegyek kihelyezésére, öt perc türelmi időt biztosít.

• Ha nem működik a pakolóautomata, kérjük, váltsa meg a parkolójegyét a legközelebbi automatánál, kérje a parkoló ellenőr segítségét. A pénzérmék a használat során szennyeződnek, bizonyos érmék elektrosztatikusan feltöltődnek, így megváltozhat olyan tulajdonságuk, amely alapján a berendezés az érméket nem ismeri fel. Célszerű a visszautasított, szennyezett érmét megtisztítani, megdörzsölni.

• Teljes áru pakolóbérletet válthat, természetes személy, jogi személy. Bérletváltás feltétele: személyigazolvány, lakcímigazolvány. gépjármű forgalmi engedélye. Érvényes a városban kijelölt összes fizető-parkolóhelyére, az érvényességi időszakon belül, időbeli korlátozás nélkül.

• Mérsékelt áru parkolóbérletet válthat, a természetes személy (lakossági), ha korlátozott várakozási területen lakcímmel, gépjárművel rendelkezik. Bérletváltás feltétele: személyigazolvány, lakcímigazolvány, gépjármű forgalmi engedélye. Érvényes a lakáshoz legközelebbi kijelölt fizető-parkolóhelyre, az érvényességi időszakon belül, időbeli korlátozás nélkül. Jogosultság csak egy gépjárműre terjed ki. További gépjármű esetén teljes árú bérletet kell váltani igény esetén. Bérlet ára a teljes árú bérlet árának 50%-a.

 

 

                       Az óra számlapja kinagyítható!

 

• Térítésmentes parkolóbérletre jogosult az a természetes személy (lakossági) a rendelet szerint, a Kossuth tér 5 és a Petőfi u. 1. számalatti ingatlanok esetén lakcímmel, gépjárművel rendelkezők.  Bérletváltás feltétele: személyigazolvány, lakcímigazolvány. gépjármű forgalmi engedélye. Érvényes a lakáshoz legközelebbi kijelölt fizető-parkolóhelyére, az érvényességi időszakon belül, időbeli korlátozás nélkül. Jogosultság csak egy gépjárműre terjed ki. További gépjármű esetén teljes árú bérletet kell váltani igény esetén.

• Parkolási engedély a rendeletben meghatározott hivatalos gépjárművekre igényelhető az arra jogosult intézményvezető által. Feltétel: kérelem, forgalmi engedélyben lévő adatok (rendszám, üzemeltető,).

• A pótdíj fizetési felszólítás kiadása kézi számítógéppel és nyomtatóval történik. A felszólítás mellé, azzal megegyező azonosító számú készpénz-átutalási megbízást (csekket) is csatol az ellenőr. Az iratokat átlátszó tasakba teszi, és azt gépjárművezető felöli, ablaktörlő aláhelyezi. A csekket a befizetőnek kell kitölteni (név, lakcím). A pótdíj befizetésére az ügyfélszolgálaton is van lehetőség.

• Rakodás esetén csak addig nem minősül várakozásnak a jármű egyhelyben való tartózkodása, ameddig a rakodás folyamatos, az ellenőrök láthatják az áru mozgását.

• Kifogást, panaszt az üzemeltető ügyfélszolgálatán lehet tenni. Személyesen: 6600 Szentes, Kossuth tér 6. (Tel: 63/510-338), vagy írásban. Nem tudjunk kifogásként elfogadni olyan indokokat, hogy nem ismerte a korlátozott várakozási övezet táblát, aprópénz hiánya, szolgálati ok miatt parkolt, nem láttam az automatát, és különben sem tudom kezelni,)

• Az üzemeltető nem hatóság, várakozási díjhoz kapcsolódó viták polgári jogi jellegűek. Mindezek alapján az esetleges vitákat bíróság döntheti el.

 

 

Az Ön véleménye szerint a fizetős parkolás beváltja-e a hozzáfűzött reményeket Szentes belvárosában?

Jó tudni, hogy egy számítógépről óránként 1 szavazatot fogad el a szavazógép! Nem kell regisztrálni, nincs IP cím ellenőrzés, tehát csak be kell jelölni a válaszunkat (esetleg rövid kommentárt hozzá) és a KÜLD gombra kattintani!

Szentes, 2007. 06. 29.

.