Az utolsó tanítási nap! :-(

 

 

A szentesi berekháti városrészben lévő Gróf Széchenyi István Általános Iskolát június végén jogutód nélkül zárták be. 2007. június 15-én, pénteken a berekháti iskolában utoljára csengettek ki az eddig ott tanuló 62 diáknak és 11 pedagógusnak, s szombaton elballagtak az intézmény utolsó nyolcadikosai is.

A diákok a város más általános iskoláiban folytatják majd szeptembertől tanulmányaikat. Vannak olyan gyerekek, akik szülei már döntöttek az új intézményt illetően, de olyanok is, akik még gondolkodnak, hogy gyermekeik hol kezdjék a következő tanévet.

 

 

 

 A tizenegy tagú tantestületből az már biztos, hogy kilencen más iskolákban tanítanak majd tovább, egy határozott időre kinevezett fiatal kollégájuknak azonban lejárt a szerződése, s neki még helyet kell keresni. A 81 éves általános iskolát az önkormányzat az oda jelentkező, illetve az ott tanuló diákok számának csökkenése miatt zárja be.

 

 

Szentes város peremén fekvő iskolánk a város központjától 2,5 km távolságra, a Hódmezővásárhely felé vivő országút mellett, a város belterületi határának számított vasúti átjárótól 300 m-re fekszik. A régi nevén Szentes Berekháti Állami Általános Iskola a város egyik legrégebbi oktatási intézménye. Az 1953-as tanévtől kezdődően lett önálló igazgatóság. Ezt megelőzően a külterületi iskolák igazgatása alá tartozott. Közben volt egy olyan időpont is, amikor a Szentes- Petőfi u. iskolához volt csatolva, mint fiókiskola. Az iskola - ma már a Gróf Széchenyi István nevet viseli - a város önkormányzata által fenntartott 8 évfolyammal működő oktatási intézmény volt. A roma kisebbséghez tartozó gyermekek oktatásával és nevelésével foglalkozott, de az intézménybe a város egyes körzeteiből és a megszűnt tanyai iskolák körzetéből is jártak tanulók.

Szentes, 2007. 06. 19.

.