Karci Marci végigszántotta Szentest

 

 

 

A minap egy vonalra, vagyis egy csíkra, azaz egy karcra lettünk figyelmesek a bíróság mellett a Kurca híd aszfaltján. Egészen a Petőfi Sándor Általános iskoláig követtük az aszfaltkarcot, ahol véget ért, de kíváncsiak lettünk, hogy honnan indult?

A nyomkövetésünk könnyen ment mert csak követtük a Csongrádi úton a vonalat, így egészen az elkerülő útig jutottunk a Dr. Várady Lipót Árpád utcán. Az elkerülő út előtt ugyancsak elfogyott a karc, vagy éppen ott kezdődött.

 

 

 

Biztosra vehetjük, hogy ott kezdődött az aszfaltkarc, mert a menetirány szerinti jobb oldalon lett végigkarcolva az aszfalt. A képeken jól látszik, hogy valahol csak egy fehér vonal jelzi a karcolást, valahol, viszont felszakította az aszfaltréteget.

 

 

 

A Dr. Várady Lipót Árpád utca végén leaszfaltoztak egy szakaszt és az érintetlen maradt, de onnantól a Petőfi utcáig végig lett karistolva az aszfalt. Nem tudjuk, hogy mi ill. ki tette ezt (ezért adtuk a Karci Marci nevet), de jól látszik, hogy hol kellett a gépnek parkoló járművet kerülni, mert ott majdnem a felezővonalig bemegy a karc!

A pláne az az egészben, hogy a frissen leaszfaltozott Petőfi utcai aszfaltszőnyegnek is elvették a szüzességét.

Szentes, 2007. 05. 15.

.