Kalandozz a könyvek birodalmában!

 

 

 

A Városi Könyvtár idén is megrendezte a "Kalandozz a könyvek birodalmában!" - Általános Iskolások Hete a könyvtárban című programsorozatát.

 

 

 

A rendezvény célja, hogy a városban tanuló 8. osztályos diákok szervezett keretek között ismerkedhessenek meg a felnőtt könyvtárral, az ott igénybe vehető szolgáltatásokkal.

A programra 2007. május 21-25 között, délelőttönként került sor. Négy nap alatt közel 180 végzős általános iskolást láttak vendégül a város 5 iskolájából. Mindennap könyvtárbemutató sétával indult, melynek során a diákok megismerkedhettek a könyvtár épületével, állományának elhelyezkedésével, és a szolgáltatásokkal.

A bemutatót követően rendhagyó tanítási órára került sor amelyen Nagy Zoltán: Magyarországi őskövületek ÉS Leg-ek az állatvilágban, valamint Berkecz Pál: Az aranyrög tetején üldögélő koldus - Peru és az Egyiptomi anzix előadásokat hallhatuk.

 

 

 

Akik részt vettek a rendezvényen, azok tudják, hogyan készültek a Nasca vonalak, hogy 14 rétű a víziló gyomra, a strucc leghatékonyabb fegyvere a rúgás és amellett a különböző időben lerakott tojásokat napra pontosan egy időben költődik ki, és hogy hiába van Peruban a hegyen "nyár", attól a völgyekben tél uralkodik.

Szentes, 2007. 05. 28.

.