Jön az ALDI Szentesre

 

 

A HOFER Magyarország Ingatlan Ingatlanfejlesztő- és forgalmazó Kft. az ALDI áruházlánc képviseletében élelmiszer áruházat kíván építeni Szentesen. Az áruház várható építési helyszíne Alsó-rét, a Csongrádi út és a Kiss Zsigmond utca kereszteződése.

 

 

 

Az Építési szabályzat az építési vonalat jelenleg a telekhatártól 5 méterre határozza meg. Ennek értelmében az áruházat a Csongrádi út mellett húzódó kerékpárút szélétől mért 14 méterre kellene elhelyezni. A városkép szempontjából kedvezőbb lenne, ha — ezen építési vonal módosításával — az úthoz közel eső terület mentén zöldfelületet alakíthatnának ki. Amennyiben az áruházat szabadonálló beépítéssel helyezhetnék el, a saroktelek út felőli oldalain bokrokkal, fákkal, füvesítéssel tehetnék szebbé a környéket.

Erről a kérelemről döntöttek az elmúlt héten a képviselők, és hozzájárultak a rendelet módosításához, így hamarosan akár elkezdődhet az építkezés a Csongrádi út mellett.

 

Az Aldi áruházakban elsősorban élelmiszert árusítanak, jellemzőjük még az esztétikus megjelenés és a zöld környezet. Az 1100 m2-nyi eladótérhez további 800 m2 rakterület és kiszolgáló helyiségek kapcsolódnak, az útburkolaton felül a telek fennmaradó részét – mintegy 6000 m2-t – a zöldfelület teszi majd ki.

 


 Az épülő áruház tervét két felbontásban adjuk közre:

600 pixel felbontásban    2200 pixel felbontásban

 

Szentes, 2007. 05. 12.

.