Ballag az óvoda! :-(

Alma, Labda, Pillangó, Sátor, Madár, Kocka, Óra, Nap, Körte ...

 

 

 

Az ember életét végig kíséri az óvodai jele, ezért mindannyian emlékszünk azokra az évekre, amit óvodában töltöttünk.

2007. május 31-én ballagott a Szarvasi úti óvoda! Szó szerint elballagott, mert a jövőben nem csak a ballagó gyerekek nem járnak ebbe az óvodába, hanem az óvoda sem fogad több gyermeket, mert lakat kerül rá, mint óvoda!

 

 

 

A gyermeklétszám csökkenésének ez az óvoda az első "áldozata", de pár év múlva iskoláknál is tapasztalható ez a jelenség!

 

 

 

A búcsú ünnepségen Hajdú Brigitta és Hajdú Alexandra (mindketten a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanulója) visszatért óvodájába (mint ahogy azt eddig minden évben megtették), hogy találkozzanak óvodájukkal, az óvó nénikkel, dadusokkal.

 

 

 

Az ünnepségen Alexandra saját fogalmazását olvasta fel, mely az óvodáról, éppen erről az óvodáról szólt:

Kicsi koromban utáltam oviba járni. De mostmár, mikor nagyobb lettem és iskolás, jobban akarok menni oviba. De nem lehet, mert amikor ovi van, akkor kell iskolába is menni....

Ági óvó néni jól ismeri a gyerekeket. Engem is. Mesemondó versenyre talált nekem egy szép mesét 2006-ban és így adta át: Szerintem Fésűs Éva neked írta ezt a mesét! Mesemondó tehetségemet Ági óvó néni fedezte fel.....

 

 

 

Az ovisok nagyon készültek a búcsúra! És búcsúzni mivel mással lehetett volna, mint egy mesével, mely így kezdődik: Hol volt, hol nem, messze, messze, volt egy boglyos, lompos, loncsos és bozontos, Vackor nevű kicsi medve, nem is medve, csak egy apró, lompos, loncsos és bozontos, piszén pisze kölyökmackó.

 

 

 

A búcsú ünnepség után, már csak az üres épület, az üres szekrények, rengeteg óvodai jel, játékok, kisasztalok, tornaszoba és az üres udvar maradt.

Szentes, 2007. 06. 05.

.