Új élet + új fa = Új Élet Fa

 

 

 

2007. április 4-én vehették át az idei év első Új Élet Fáit a városháza udvarán, ahol Szirbik Imre polgármester köszöntötte az elmúlt időszakban született apróságokat és szüleiket. Azt kívánta: a gondolatok, álmok, célok, amivel a szülők az új jövevényt várták és fogadták, váljanak valóra és neveljék fel boldogságban.

A kis facsemete azt jelképezi, ha a gyerek felnőve ha el is kerül a városból, legyen egy pont, ahova visszatérhet. Az elmúlt több mint 10 évben elültetett fák épek és fejlődnek, azt bizonyítva, hogy az emberek megbecsülik őket.

 

 

 

Ezután választhattak fajtát is, vérszilva, berkenye, török mogyoró, ezüst juhar és nyírfa szerepelt a kínálatban. Negyven facsemetét adtak át ezen a szép szinte nyárias napon. A többség otthon, saját vagy nagyszülei kertjében teszi földbe a fát, de akad, aki közterületen keres helyet a várostól kapott facsemetének. Így viszonozza a város szívességét Kanfi Horváth Tamás és Kanfi Horváthné Berezvai Gyöngyi is (képünkön), akik a ligetben szeretnék elültetni az ezüst juhart - amire választásuk esett -, ott nyugodtan terebélyesedhet. Első gyermekük, a most 6 hónapos Levente reményeik szerint vízilabdás lesz és a strand felé haladva mindig találkozhat majd a fájával.

Szentes, 2007. 04. 16.

.