Kezdődik az ISKA Európa-bajnokság

 

 

2007. április 4-én 18 órakor a veszi kezdetét az ISKA Küzdősport Európa Bajnokság. Az első két nap regisztrációi után, 5-én kezdődnek majd a küzdelmek  reggel 9 órától, este 21 óráig. Ez idáig 390 fő adta le a jelentkezését, ezért elképzelhető, hogy mekkora lesz majd a nyüzsgés a sportcsarnokban, hiszen 5 küzdőtéren fogják a versenyzők bizonyítani a tudásukat. Az első csapatok 3-án reggel érkeztek a ferihegyi repülőtérre, és a szervezők utaztatják, majd Szentesre őket. A 4-i napon, este 6 óráig minden csapatnak le kell jelentkeznie, hiszen fél 7-7 óra körül kezdődik majd az Európa Bajnokság megnyitó ünnepsége, a Kossuth téren, a Megyeháza előtt.

A 7. Küzdősport Gálán, az Európa Bajnokság várhatóan legkeményebb és leglátványosabb összecsapásait láthatja majd a közönség. Mondani sem kell, hogy a gála, tele lesz meglepetésekkel. A főmérkőzésen Magyarország két legkeményebb félnehézsúlyú versenyzője fog megmérkőzni egymással, az ISKA Professzionális Thai Boksz címéért. Ezen a mérkőzésen Nagy Tibor fog mérkőzni Rácz Dénes ellen. Nagy Tibor neve talán nem is ismeretlen a Szentesi közönség számára, hiszen hosszú ideig volt Brezovai Sándor bentlakásos karate növendéke. Ezekben az időkben, a 84 kilógrammos versenyző, gyakorlatilag legázolta a magyar Kyokushin Karate élmezőnyét. Több évnyi karate versenyzés után megismerkedett a kick boxszal. Itt Világkupa győzelemig vitte, majd izmot gyarapított, és belevetette magát a Profi K1 világába. Még a japán K1 bajnok Musashi is meghívta magához edzőpartnernek. Több kiváló mérkőzés után, nemrég úgy döntött, hogy visszatér eredeti súlyához, a félnehézsúlyhoz, és megmérkőzik a hazai küzdősport élet másik nagy sztárjával, a Békéscsabai Rácz Dénessel. Rácz sem szerénykedhet az eredményeit illetőleg. Ő is legalább 10 éve tagja a magyar élmezőnynek. Európa és Világbajnoki III. helyezett Thai Boxban. Nyolcszoros Full Contact, négyszeres Low Kick és háromszoros Thai Boksz Magyar Bajnok. Mindezek az eredmények mellé begyűjtött még egy Világkupa győzelmet is. Azt, hogy melyik versenyző az esélyesebb, kár lenne latolgatni, hiszen a mérlegük nagyjából egyforma. Azt viszont meg lehet jósolni, hogy rendkívül látványos és kőkemény csata áll előttük, hiszen aki ezt a mérkőzést megnyeri, az lesz Magyarország félnehézsúlyú mezőnyének, vitathatatlan ura. A mérkőzés thai boksz szabályrendszerben fog zajlani, 5 x 3 percben. Aki látott már K1 mérkőzést, az tudja, hogy milyen csatára számíthat majd. Az, hogy ez az egyedülálló mérkőzés Szentesen jöhetett létre, az többek között annak köszönhető, hogy jelen lesz az ISKA Szövetség Európai Elnöke, Fritz Exemberger úr, és a Világszövetség Elnöke, az amerikai Cory Schafer úr is. Nem kérdéses, hogy a győztes versenyző, komoly külföldi mérkőzésekre és címekre kaphat majd lehetőséget.

Akik kilátogatnak az Európa Bajnokság, valamelyik mérkőzésnapjára, azok biztosan nem fognak csalódni. A küzdősport gála, pedig mint mindig, várhatóan most is hozza a megszokott színvonalat és hangulatot.

 


 

Nemzetközi találkozó színhelye lesz Szentes

 

Nagyszabású sporteseménynek, a Küzdősportok Európa Bajnokságának ad otthont városunk. A többnapos sportfesztivál megnyitó ünnepsége április 4-én 19 órakor kezdődik a Kossuth téren, a mérkőzéseket a városi sportcsarnokban tekintheti meg a közönség.

Az Európa Bajnokság döntőit követően április 7-én kezdődik a VII. Nemzetközi Küzdősport Fesztivál. Ahogyan az elmúlt években, idén is ismert profi harcosok küzdenek meg a trófeákért.

Arra kérem Szentes város lakóit, hogy fogadják szívélyesen az ideérkező külföldi versenyzőket, sportbarátokat, és lássák el őket hasznos információkkal.

Kérem segítsék elő, hogy vendégeink jól érezzék magukat. Városunk jó hírnevének öregbítése legyen valamennyiünk szívügye.

 

Szirbik Imre polgármester


 


Az EB programja angolul

Schedule:

03.04.2007. 16:00 - 22:00 Arrival of Teams & Registration, Weigh in

04.04.2007. 09:00 - 18:00 Final Arrival of Teams & Weigh in Physical Medical Examination

                  19:00 - 21:00 Team Managers Meeting & Official Draw Referees and Judges Meeting

                  19:00 - 22.00 Welcome Address by ISKA World President Mr.CORY SCHAFER &

                                      Welcome Dinner ISKA Europe Congress

05.04.2007. 09:00 - 10:00 Opening Ceremony

                  11:00 - 19:00 Opening Europeanchampionships 2007 Elimination rounds

                                      /Semi-finals/ Finals

06.04.2007. 09:00 - 19:00 Elimination rounds Semi-finals / Finals

07.04.2007. 09:00 - 19:00 Finals

                  20:00 - 23:00 Finals Gala

                  24:00 - 05:00 Privat Disco

08.04.2007. Return Trip

 

 

További info a http://www.szentesinfo.hu/gladiatorsport/ oldalon érhető el!

Szentes, 2007. 04. 03.

.