Bajnoki cím váltás Szentesen

Egy millió pofon három nap alatt

 ISKA Küzdősport Európa-bajnokság

 

 

2007. április 3-7. között Szentesen került megrendezésre az ISKA Küzdősport Európa-bajnoksága. 18 ország több mint 350 gyermek, ifjúsági és felnőtt versenyzője mérte össze tudását semi-, light-, és full-contact, lowkick, thaiboxing és forma gyakorlatokban.

 

 

 

Az ISKA Küzdősportok Szövetségének elnöke Kiss Emil és Bertók Róbert alelnök Szentesre csábította számos Európai ország válogatottját. Ukránok, Angolok, Osztrákok, Dánok, Belgák, Olaszok, Svédek Törökök - és még számos ország sportolói mellett a Magyarok is nagyszámú csapattal indultak.

 

A rendezvényt megtisztelte részvételével Mr.Cory Schafer (USA) elnök is. Az elmúlt hétvégén 5 mérkőzés helyszínen (3 tatami és 2 ring) számos mérkőzésen szurkolhattak a nézők, csapattársak a résztvevőknek. Az Európa-bajnokság küzdelmeit egy nagyszerű Gálával zárták a rendezők szombat este.

 

 

 

A telt házas sportcsarnok közönsége 8 döntő mérkőzés és egy nagyszerű csapat forma gyakorlat mellett egy profi Magyar Bajnoki címmérkőzést is láthatott.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

A döntőkben három magyar is szerepelt. Gáspár Attila (Szigetszentmiklósi Sasok SE) versenyzője -81kg thaiboxingban a svéd Sy Sadiban ellen vette fel a küzdelmet az arany éremért. A svéd versenyző már az elején el akarta dönteni a küzdelmet, de a magyar fiú végig nagyon keményen állta a támadásokat, sőt a harmadik menetben fölénybe is került. Sajnos a késői hajrá kevés volt, így a svéd versenyző nyakába került az aranyérem.

 

 

 

Következett a szegedi Siklódi József (Full-contact SE) full-contact (-67kg) szabályrendszerben a dán Kennie Larsen ellen lépett kötelek közé. A 3x2p küzdelemben a hazai versenyző pontozással kikapott. A másik versenyzőnk, a karcagi Gyarmati Imre (-71kg) thaiboxing szabályrendszerben szintén pontozásos vereséget szenvedett a török Köktac Mehmettel szemben. Így mind a két sportolónk ezüstéremmel zárta az ISKA Európa-bajnokságot. Összességében a magyar versenyzők 10 arany, 25 ezüst és 22 bronzérmet szereztek. Ezután került sor az est főmérkőzésére, Rácz Dénes és Nagy Tibor között az ISKA Magyar Bajnoki címéért thaiboxing szabályrendszerben.

 

 

 

   

 

A két nagyszerű sportember bevonulását követően megkezdődött az 5x3p-re kiírt címmérkőzés. Mind a két versenyző mögött a küzdősportokban eltöltött hosszú évek tapasztalata áll. Az első menet tapogatózása után, nagyon keményen odatették magukat, bebizonyítva, hogy mind a ketten szeretnék megszerezni a címet. De a mérkőzést végig irányító Rácz Dénes megérdemelten egyhangú pontozással nyerte meg a mérkőzést. Az ISKA Magyar Bajnoki övet Mr. Cory Schafer (USA) az ISKA Világszövetség elnöke csatolta fel a sportember derekára.

 

A magyar csapat végül 10 arany, 25 ezüst és 22 bronzéremmel zárta az EB-t.

 

   

Szentes, 2007. 04. 10.

 

 

.