Dominik bronzérme

Országosan is kiemelkedő eredmény duatlonban

Olyan sportágban szerzett remek, országos eredményről szeretnénk beszámolni, amit kevesen ismernek, de mégis egyszerű sportról van szó, amiben azt gondolom, igen nehéz jó eredményt elérni. Ez a sport a duatlon. Csak röviden mi is ez a sport: a triatlon tavaszi-őszi változata, amit a versenyszezon meghosszabbítása miatt találtak ki. A sportág futás, kerékpározás és újabb futás folyamatos teljesítéséből áll, korcsoportonként különböző távokon. A II. korcsoport (96-97-ben születettek) távja 1 km futás, 4 km kerékpározás és 0,5 km futás folyamatos teljesítéséből áll.

2007.04.14-én rendezték meg a duatlon diákolimpia megyei döntőjét. A versenyt a Maty-éren szervezték a rendezők. Ideális környezetben zajlott a verseny, remek napsütéses versenyzésre alkalmas időben. A versenyen résztvevőknek a cél az országos döntőn való részvétel kivívása volt. Korcsoportonként és nemenként a legjobb 7 versenyző kerülhetett az országos versenyre. Szaszkó Dominik - a Klauzál Gábor Általános Iskola 3. évfolyamos diákja - remek teljesítménnyel (1. helyet szerzett a korcsoportjában) szerzett jogot az országos döntőn való részvételre.

 

Ugorjunk időben!

 

Az Országos döntőt a Győr mellett lévő Écs községben, a Rábaringen rendezték 2007. április 21-én. A döntőn minden megye és Budapest is képviseltette magát. A rangos eseményen 275 iskola több, mint 800 tanulója versenyzett, 6 korcsoportban. A II. korcsoportban a fiúk között 91 induló volt, köztük olyan egyesületekben versenyző diákok, mint a TVK-Mali vagy a Mogyi SE. A verseny remek napsütéses időjárási körülmények között zajlott. A II. korcsoport futama fél egykor indult.

Az első 1 km-es futás után a depóba (itt tárolják a kerékpárokat) Dominik másodikként ért be és a 4 km-es kerékpározást harmadikként kezdte meg. A kerékpározás végén egy 10 fős boly alakult ki, ahol a boly végén érkezett a depóba. A kerékpár lerakása után már az 5. helyről vághatott neki a második futásnak. Az 5 fiú szinte együtt haladt 250 méterig ott kezdett szétszakadni a vezető boly. 100 méterrel a cél előtt már kialakult a befutási sorrend, ami szerint Dominik az előkelő 3. helyet szerezte meg, mindössze 5 mp-el maradva le az első helyezettől.

Remek teljesítmény ettől a fiútól, aki első országos versenyén, az egy évvel idősebbek között is megállta a helyét egy ilyen kemény, állóképességet igénylő sportágban.

Szentes, 2007. 05. 10.

.