Aranyérmes kórusok

 

 

Április és május izgalmas időszak az éne-zenei általános iskoláknak, hiszen bicinium énekversenyek (kétszólamú páros éneklés), minősítő hangversenyek, évzáró bemutatók sorozata zajlik ebben az időszakban. Így van ez a Petőfi Sándor Általános Iskolában is. A hosszú évtizedek óta sikeresen működő kórusok a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége és a KÓTA által szervezett megyei szintű minősítő hangversenyeken vettek részt. Április 20-án indult 2 autóbusznyi gyermek Makóra, ahol a tagozatos általános iskolák felső tagozatos kórusainak volt a megyei minősítő hangversenye.

 

 

 

Itt az iskola „Nagykórusa” szerepelt. Nagy János karnagy vezetésével a kórus színvonalas műsort adott elő. Külön meg kell említeni az iskola tanulóiból álló kis kamaraegyüttest, akik játékukkal emelték az előadás színvonalát, valamint köszönet illeti Mészárosné Surányi Olga tanárnőt a hangulatos zongorakíséretért. Méltán vívta ki a jeles szakemberekből álló zsűri elismerését a gyermekkar, hiszen csengő énekükkel, tiszta intonációjukkal jogosan érdemelték meg az arany minősítést.

 

 

 

Egy héttel később 26-án ismét autóbusz indult az iskola elől, ekkor a „Kicsinyek Kórusa” indult Csongrádra az alsó tagozatosok megyei minősítő-hangversenyére. A 4. osztályosokból álló kórus közel 40 fővel állt a dobogóra Takács Pálné vezetésével, és csengő hangjukkal, tiszta intonációjukkal óriási sikert arattak.

 

 

Repertoárjukban Kodály, Bárdos gyermekkarai közül szólaltattak meg néhányat, de elénekelték a kedvenc Mozart-darabjukat, a „Jöjj, drága május” kezdetűt is. Teljesítményüket a zsűri a legrangosabb elismeréssel díjazta. Az eredményhirdetéskor kitörő nagy ováció ugyanis az „Arany Diplomának” szólt.

 

Az 50 éves évforduló emlékére mindkét kórus bemutatkozik május 26-án – szombat délután – a Tóth József Színházteremben 16 órakor kezdődő jubileumi évzáró hangversenyen, melyre az érdeklődőket és az egykori diákokat szeretettel várjuk.

Szentes, 2007. 05. 14.

.