Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei
helyesírási verseny a Damóban

 

Szentes anyanyelvi munkaközössége 3 évtized óta megrendezi az általános iskolás korosztálynak a területi szintű helyesírási versenyt. Ez a folyamat a későbbiekben megyei szintig bővült, majd a Magyar Nyelvtudományi Társaság kezdeményezésére országos, illetve nemzetközi szintig fejlődött.

 

 

 

 A Deák Ferenc Általános Iskola Damjanich János Tagiskolája ebben az évben (2007. március 24-én) 10. alkalommal rendezte meg a megyei fordulót, melynek vendége Antalné Szabó Ágense, az országos verseny szervezője volt. A jubileumi versenyen megjelenteket Kárpáti Lajos üdvözölte, majd Szűcs Lajos alpolgármester köszöntötte a versenyző gyerekeket és a kísér pedagógusokat és szülőket. A rendezvény vendégei voltak Antalné Szabó Ágnes az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense, Szuromi Pálné a Csongrád Megyei Pedagógiai Szak- és Szakmai Szolgáltató munkatársa.

 

 

 

A verseny tollbamondásból és feladatlap kitöltéséből állt. (A feladatok osztályokra lebontva: 5. osztály, 6. osztály, 7. osztály, 8. osztály /PDF dokumentumok).

Míg a gyerekek dolgoztak, addig a felkészítő nevelők Antalné Szabó Ágnes irányításával szakmai megbeszélésen vettek részt. A Kárpát-medencei döntőbe a kategóriák 1. helyezést elért versenyzői jutottak be. Ők május 26-án az ELTE épületében fogják tudásukat összemérni.

A verseny végeredménye ITT tekinthető meg!

 

 

Szentes, 2007. 03. 31.

.